Unes jornades organitzades per la Diputació de Tarragona donaran visibilitat i promouran el sector agroalimentari del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, amb dues sessions programades l’11 de novembre al Teatre Auditori de Salou (TAS) i el 25 de novembre al Museu de la Mar de l’Ebre, a la Ràpita. Sota el títol Jornades Gastronòmiques: producció, innovació i restauració, aquesta proposta s’ha impulsat en el marc de la iniciativa ‘Som Gastronomia – Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025’.
Les persones assistents a les jornades podran gaudir, entre d’altres, d’una exhibició gastronòmica en directe amb tast de la mà dels xefs amb estrella Pep Moreno, xef del restaurant Deliranto, i Rafel Muria, del Quatre Molins, en la sessió que s’oferirà a Salou. Pel que fa a la de la Ràpita, el showcooking l’oferiran Fran López, xef del restaurant Villa Retiro, i Vicent Guimerà, de l’Antic Molí. Durant les jornades també hi haurà un espai de trobada i networking de marques amb Denominació d’Origen (DO) i Indicació Geogràfica Protegida (IGP) de la demarcació; una taula rodona sota el títol Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. La regió amb més productes alimentaris, i la ponència Innovació i gastronomia, producció agroalimentària i restauració a càrrec de Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia, centre de recerca i investigació culinària.