La demarcació de Tarragona aconsegueix ocupacions del 85% per Setmana Santa

El sector valora positivament les dades de recuperació tot i no arribar al nombre de pernoctacions del 2019

La Setmana Santa del 2022 ha estat la de la recuperació del turisme a la demarcació de Tarragona amb un gran protagonisme de l’ambient esportiu i familiar. Berta Cabré, presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) -l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació-, afirma que “finalment, calculem que l’ocupació mitjana en hotels, càmpings i apartaments ha estat propera al 85%, sobretot entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua. Les reserves de darrera hora del mercat de proximitat han fet possible arribar a aquestes dades”.

Cabré n’ha fet una valoració positiva, tot i reconèixer que no s’ha arribat a les xifres de pernoctacions de la Setmana Santa de 2019: “venim de dos anys sense activitat per Setmana Santa i ara, un cop sembla que la normalitat està tornant, podem dir que hem aconseguit recuperar unes xifres properes a les de 2019. Les ocupacions d’enguany han estat altes o molt altes, tot i que el 2019 hi havia més places disponibles. Estem satisfets”.

Cabré també s’ha mostrat molt positiva respecte a la recuperació de les competicions esportives aquest any, “l’aposta que hem fet, tant el sector privat com el públic, pel turisme esportiu és un èxit rotund. Gràcies a totes les competicions hem pogut garantir una Setmana Santa amb una bona ocupació i sense patir per si farà bon temps. El fet d’organitzar tantes competicions esportives a Salou, Cambrils i Vila-seca que utilitzen instal·lacions de tota la Costa Daurada fa que ens puguem planificar amb antelació i també ens ajuda molt a desestacionalitzar“. Properamnt, a la Costa Daurada es seguiran duent a terme competicions esportives internacionals com, per exemple, l’ISPS Handa Championship de golf amb algun dels millors jugadors d’Europa que es realitzarà a Infinitum del 21 al 24 d’abril.

Cal recordar que, a més dels esdeveniments esportius, aquestes dates la demarcació de Tarragona també acull turisme sènior procedent de l’IMSERSO, que es troba actualment allotjat en diversos establiments hotelers. Durant el que queda d’abril i tot el mes maig, el turisme internacional de centre Europa, així com la touroperació britànica i irlandesa seran els principals visitants de la demarcació de Tarragona.

La FEHT, representant el 90% de les places de la província de Tarragona

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) és una entitat sense ànim de lucre que defensa els interessos de l’empresariat turístic de la província de Tarragona. Actualment, representa el 90% de les places turístiques de la província.

Dins la FEHT hi ha integrades les principals entitats i associacions privades que conformen el sector de l’hostaleria, el turisme i les activitats d’oci de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. Així doncs, actualment hi formen part:

• L’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre amb 100 hotels membres i 55.000 places -el 80% del total de places hoteleres a la província-.
• L’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre amb 54 associats i 66.000 places.
• L’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre amb més de 80 empreses i 24.800 places.
• L’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada amb 11 empreses membres.
• PortAventura World és soci com a empresa estratègica a la zona.

El principal objectiu de la FEHT és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com dinamitzar l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació a través d’una representativitat cohesionada.