La CUP adjudica el Servei d’Atenció Domiciliària de Tarragona a una empresa de l’IBEX

Avatar photo

La Xarxa Santa Tecla va anunciar que no es presentava al nou concurs davant les previsions econòmiques “poc realistes” plantejades per l’Ajuntament de Tarragona

L’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona ha adjudicat el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) A l’empresa Sacyr Social per un import de més de 6 milions d’euros. El SAD té actualment a la ciutat uns 800 usuaris i usuàries que presenten diversos graus de dependència i que reben atenció professional com ara acompanyament, higiene personal, serveis de la llar i teràpies al seu domicili. Actualment, el servei depèn de la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona, la responsable de la qual és anticapitalista Inés Solé (CUP), segons el repartiment de funcions establert en l’acord de govern d’ERC, Junts i la mateixa CUP en aquesta legislatura.

En aquest sentit, Sacyr Social serà l’encarregada de gestionar aquest servei a la ciutat de Tarragona durant dos anys, tot i que hi pot haver una pròrroga, amb una durada total de quatre anys. A part de Sacyr, l’altra empresa que optava a la licitació era una altra gran empresa de l’IBEX, OHLA, a través d’OHL Servicios Ingesan.

La Xarxa Santa Tecla va decidir no presentar-se 

L’adjudicatària del servei durant els darrers 12 anys, la fundació tarragonina sense ànim de lucre de la Xarxa Santa Tecla, va anunciar que no es presentava al nou concurs davant les previsions econòmiques “poc realistes” plantejades per l’Ajuntament de Tarragona.

Joan Aregio, director adjunt de la Xarxa Santa Tecla i gerent de l’àrea social ja apuntava en aquesta línia ”sens dubte aquest plantejament de l’Ajuntament obre la porta a empreses privades que no són de Tarragona i que es regeixen per altres criteris diferents dels nostres acabin gestionant el servei SAD a la ciutat”.

Què és Sacyr? 

Sacyr, amb seu central al carrer Condesa Venadito de Madrid, es va presentar al concurs tarragoní a través de la seva filial Sacyr Social, dedicada a la prestació de serveis socials. En l’actualitat gestiona el SAD de localitats com Madrid, Valladolid, Àvila i Alacant. També gestiona centres residencials per a gent gran a Madrid, Benidorm, València i Múrcia, així com centres de dia a Coslada i Badalona. Tot el grup Sacyr va facturar l’any 2022 el seu rècord històric amb més de 5.800 milions d’euros i va declarar uns beneficis nets de més de 111 milions d’euros. Sacyr cotitza a l’IBEX 35 i el seu conseller delegat i president, Manuel Manrique, va cobrar 6,8 milions d’euros de sou.

El juliol de 2022, la Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC) va imposar a OHLA, Sacyr i a altres gegants del sector (Ferrovial, ACS, Acciona…) una sanció econòmica de més de 203 milions d’euros per haver alterat durant més de 25 anys milers de licitacions públiques destinades a l’edificació i obra civil d’infraestructures. Aquesta sanció, si bé, està encara pendent d’execució davant dels recursos interposats per les constructores a l’Audiència Nacional.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Enxampen dues lladres multireincidents a Platja d’Aro

Notícia següent

L’Ajuntament de Banyoles envia material esportiu a Gàmbia

Notícies relacionades