Crisi a Tarragona amb el contracte de neteja

Dura crítica del Comitè d'Empresa a l'actuació de Ricomà i Fortuny

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Ahir dilluns es va informar que cap empresa ha ofertat en la licitació del nou contracte de neteja de la ciutat de Tarragona. Una informació que no ha agradat gens al Comitè d’Empresa de Sanejament Urbà de Tarragona, que en boca del seu president Ángel Martín, ha emès un comunicat de premsa on critica durament a l’Alcalde Ricomà i al Regidor Jordi Fortuny pel qual considera que ha estat un ”despropòsit” en la licitació.

Considera que el plec de condicions conte uns càlculs erràtics quant a l’explotació del servei, concretament més d’un 205 del que demana el plec. Demana que Ricomà i Fortuny expliquin amb números a la mà com és possible que cap empresa -en un mercat tan competitiu- s’hagi volgut fer càrrec del contracte de neteja de Tarragona.

Segons Ángel Martín, Tarragona haurà de prorrogar forçosament l’actual contracte de neteja que ja té 13 anys i -segons diu- mostra clars símptomes d’esgotament, per la ”incompetència, arrogància i negligència” dels responsables polítics de l’Ajuntament.

En declaracions al diari LA CIUTAT, Ángel Martín ha afirmat que Tarragona és la primera capital en tota Espanya on no s’ha presentat cap empresa en el contracte de neteja.

Així mateix, anuncia uns mesos tensos i de conflicte amb la plantilla de la neteja que és la que, segons afirma, pagarà les conseqüències d’aquest ”esperpent”. S’ha anunciat reunions amb tots els grups municipals per tal que no es repeteixi aquest despropòsit.

Després de 20 anys amb el mateix contracte, el govern municipal va aprovar l’expedient de licitació al setembre per un nou contracte que tindria un cost anual de 21MEUR. L’actual contracte finalitza a l’abril de l’any vinent.