Dilluns, 15 de juliol de 2024
És notícia

La Costa Daurada es convertirà en la capital dels egames

Avatar photo

L’objectiu de l’acció és posicionar la destinació com a seu de referència en oci digital i esdeveniments per ajudar a desestacionalitzar la temporada turística

Del 5 al 7 d’abril la Costa Daurada serà la seu de Gamerland Costa Daurada. Aquest és un esdeveniment anual d’oci digital que combina tornejos dels videojocs més populars, zones d’oci digital on gaudir de les darreres novetats i diferents activitats com xerrades, joc lliure, concursos… que donen resposta a tota mena del públic, tant gamers com públic familiar.

Aquest esdeveniment està impulsat pel Pla Conjunt de Promoció on participen els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona – Costa Daurada, Salou, Cambrils i Vila-seca, conjuntament amb la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT).

Més concretament, a Gamerland Costa Daurada que se celebrarà al PortAventura Convention Centre hi haurà més de 200 zones de joc amb: Free Play, tornejos, conferències, simuladors, VR, làser battle, Zona Indie DEV… A més, es disputarà una fase online classificatòria per als videojocs més coneguts com: Fifa, Fortnite, League of Legends, Valorant, Call of Duty, Overwatch… En aquest cas, destaca el Torneig virtual de Tenis Mutua Madrid Open.

En total, ja hi ha més de 200 jugadors i jugadores inscrits. A més, durant Gamerland Costa Daurada també es potenciarà la part formativa i educativa dels joves, amb xerrades i tallers relacionats amb el sector dels videojocs. Aquesta primera edició de Gamerland Costa Daurada està apradinada per Cristinini, reconeguda presentadora d’e-sports i streamer.

Tal com ha indicat Meritxell Roigé, presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, “volem impulsar aquests esdeveniments innovadors d’oci que atrauen joves i famílies que segueixen les noves tendències dels egames. La Costa Daurada té la capacitat i les instal·lacions idònies per realitzar aquests nous formats”.

Per la seva banda, l’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, ha destacat que “el fenomen de l’e-sport experimenta una tendència positiva de creixement”. Per això, “la nostra destinació, referent en turisme esportiu, valora positivament les sinergies que es poden generar a través d’esdeveniments com Gamerland Costa Daurada”.

Oliver Klein, alcalde de Cambrils, ha afegit que “es tracta d’una iniciativa molt positiva i amb grans possibilitats de futur en la que estem treballant perquè tingui continuïtat en els anys vinents. El creixement que té el món dels videojocs és increïble i la seva popularitat va contínuament en augment. Als esdeveniments d’esports electrònics hi assisteixen molts visitants i hem d’aconseguir que la Costa Daurada també sigui un referent en aquest tipus d’actes i per aquests nous segments”.

Alhora, Pere Segura, alcalde de Vila-seca i president del Patronat Municipal de Turisme s’ha referit a l’aposta que es fa per treballar per la desestacionalització de la temporada turística a través dels esdeveniments i de l’esport: “Amb el Pla de Promoció Conjunt impulsem tant els campionats esportius com els esdeveniments, sempre fora dels mesos d’estiu, per tal d’intentar allargar al màxim la temporada. Per això, Gamerland Costa Daurada es fa a l’abril”.

Finalment, Berta Cabré, presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona, ha agraït als Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona, Salou, Cambrils i Vila-seca la seva col·laboració amb el Pla de Promoció Conjunt per tal de “realitzar aquests esdeveniments innovadors a la nostra destinació, ja que aporten molts visitants i ens posicionen entre els més joves”.

Gamerland Costa Daurada dona cabuda al turisme inclusiu. De la mà de la Fundació Es Retina d’Astúries es vol donar visibilitat a totes les persones amb visibilitat reduïda o ceguera plena incloent punts de videojocs adaptats per a ells. Part de la recaptació anirà a la Fundació Es Retina per ajudar en la investigació.

Gamerland Costa Daurada està impulsada i organitzada per Viajes Velero, una agència de viatges emissora i alhora receptiva (Velero Incoming) de Salou.

El Pla de Promoció Conjunt. La FEHT i els Patronats de Turisme treballant junts

Aquest pla de promoció, iniciat el 2014, té com a objectiu fonamental aplicar una part dels recursos obtinguts provinents de l’impost a les pernoctacions en establiments reglats i és la FEHT l’encarregada de gestionar-lo. Així doncs, des de fa diversos anys, s’han creat unes sinergies molt positives entre el sector públic i el privat per assolir objectius de promoció, tan relatius a la Costa Daurada, com a les poblacions de Salou, Cambrils i Vila-seca, i també dels establiments turístics: hotels, càmpings i apartaments. Per a l’any 2023, el pla té un pressupost de 900.000 euros.

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament de la província de Tarragona i té com a objectiu principal satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquest sector, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

nine + four =

Notícia anterior

Més de 1.600 estudiants participen a les E-Talks de la URV per fomentar carreres científiques

Notícia següent

Torna el mercat de segona mà de roba i material esportiu de la Massana

Notícies relacionades