Comença la 22a edició del Pessebre de Sorra de Vila-seca

Avui a partir de les 17.00 h, encesa de l’enllumenat nadalenc a la Plana

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La màgia i il·lusió del Nadal arriba a Vila-seca amb una de les tradicions més arrelades del territori: el Pessebre de Sorra de la platja de la Pineda. Enguany, les escultures de sorra es començaran a esculpir del 3 al 8 de desembre de 2021 i el conjunt artístic es podrà visitar de manera ininterrompuda fins el 6 de gener de 2022.

Un total de 7 artistes internacionals, provinents de Dinamarca, Letònia, Bèlgica, Països Baixos, Txèquia i també de Catalunya, donaran forma a la sorra per obtenir un grup escultòric únic i diferent any rere any, aconseguint un resultat sorprenent pels visitants que només es desvetlla a mesura que les escultures es van alçant.

Les imponents escultures ocupen uns 200m2 de superfície. Per alçar-les es fan servir gairebé 300 m3 de sorra, fet que suposa treballar amb 400 tones de sorra per tal de recrear aquests pessebres.

Al costat del pessebre, situat al Pinar de Perruquet, es duen a terme diverses activitats familiars de temàtica nadalenca per a gaudir d’aquesta tradició vila-secana. Enguany estan previstos diversos concerts de Nadal, contes i titelles a la vora del Pessebre:

– Diumenge, 5 de desembre, a les 12.00 h tindrà lloc el concert de nadales a càrrec de la Stromboli Jazz Band

– Dilluns, 6 de desembre, a les 12.00 h, l’espectacle de titelles Conte nadalenc, a càrrec de la Companyia de Titelles Sebastià Vergés

– Dimecres, 8 de desembre, a les 12.00 h, concert de nadales a càrrec de la Banda Sones de Pasión

– Dissabte, 11 de desembre, a les 12.00 h, contes de Nadal de les germanes baldufa, a càrrec de la companyia Tanaka Teatre

– Diumenge, 12 de desembre, a les 12.00 h. concert de nadales en swing, a càrrec del grup de música jazz Jordi Sans feat Joni Witzi Trio

– Diumenge, 19 de desembre, a les 12.00 h, espectacle de titelles El Nadal i els tres porquets, a càrrec de la Companyia de Titelles Sebastià Vergés.

A més, enguany com a novetat, al costat de les escultures s’instal·larà la Haima Reial de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. Serà el dissabte. 18 de desembre, de 10.00 a 14.00 h, quan els infants podran fer entrega de les seves cartes.

Cal recordar que els actes de Nadal donen el tret de sortida avui divendres a les 5 de la tarda, amb l’encesa de llums a la plaça de Sant Joan de la Plana, amenitzat per l’espectacle infantil itinerant a càrrec de la Cia. Ilargia.

Tots els actes del Pessebre, així com la resta d’activitats de Nadal i Reis de Vila-seca es poden consultar a l’app Nadal a Vila-seca i als webs www.lapinedaplatja.info i a www.vila-seca.cat