Comença el referèndum pel projecte de la Ciutat Residencial

El contingut de les dues butlletes és "SÍ/NO estic d'acord que la ciutat de repòs i de vacances pugui acollir, integrar, supervisar i formar a menors amb factor de risc pisco-social"

El nou projecte de la Ciutat Residencial ha aixecat fortes crítiques d’ençà que es van conèixer alguns dels seus detalls. Enfront de la denunciada falta d’informació i el rebuig de part del veïnat a la proposta de la Generalitat, l’Associació de Veïns Mas Vilà Boscos de Tarragona va convocar una assemblea per decidir com havien d’actuar. El resultat va ser celebrar una consulta amb tots ciutadans que es trobin al barri de Boscos de Tarragona, que comprèn Monnars-Residencial, Els Pinars, Llevantina, Florimar, Golden-Park, Bon Sol, la carretera de la Platja Llarga i el Passatge Brisamar.

La pregunta escollida: Estàs d’acord amb el fet que la Ciutat residencial pugui acollir menors amb problemes psicosocials? Els votants poden escollir entre la butlleta del sí i la del no. En la del sí el contigut és “SÍ estic d’acord que la ciutat de repòs i de vacances pugui acollir, integrar, supervisar i formar a menors amb factor de risc pisco-social“. Mentre que a la butlleta del no diu el següent: “NO estic d’acord que la ciutat de repòs i de vacances pugui acollir, integrar, supervisar i formar a menors amb factor de risc pisco-social”

Segons fonts internes del diari La Ciutat, el referèndum està sent un èxit total de participació, ja que durant la primera hora i mitja ja s’han apropat més de 200 veïns a votar sobre el futur d’aquest projecte. L’esperada consulta està tenint aquest dissabte dia 7 de maig al Centre Comercial de Boscos de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 19.00. A les set de la tarda es tancaran les urnes i començarà un recompte que es preveu “contundent” per la previsible afluència de votants, explica Pep Solé, president de l’Associació de Veïns.

A la mesa hi ha entre tres i quatre persones que vetllaran que no hi hagi cap vot repetit. “Volem que la consulta sigui formal”, afirma Pep Solé. La dificultat és que l’Associació no compta amb cap cens oficial i hauran de revisar cas per cas que cada votant “visqui o tingui una residència” a les zones mencionades. Per poder votar, s’ha de presentar el DNI i, en el cas que no aparegui l’adreça d’un dels carrers del barri, el volant d’empadronament o un document que acrediti la titularitat de l’immoble. D’altra banda, la consulta ja ha rebut alguns vots delegats de veïns que no poden assistir presencialment el dia de la consulta.

Pep Solé espera que el barri es decanti per un aplastant” no al projecte, la qual cosa els permetria crear comissions per mostrar la seva disconformitat amb aquest futur per la Ciutat Residencial. Les temàtiques d’aquestes comissions encara no estan marcades, per la falta del resultat de la consulta, però ja apunta que una d’elles podria anar encarada a demanar a la Generalitat tots els detalls del projecte.

Què es farà a la Ciutat Residencial?

El projecte de la Ciutat Residencial, que rebrà part dels fons europeus Next Generation, es tracta en un principi d’un alberg juvenil dedicat a la salut mental. Una notícia que la Consellera de Drets Socials, Violant Cervera, va presentar com “un centre de referència on es desenvolupin projectes pilot entorn el benestar emocional dels joves, i també de respir a famílies i a turistes”.

Encara que alguns grups de Wahtsapp i el mateix President de l’Associació de Veïns assenyalaven que hi podrien anar persones amb conflictes socials o menors estrangers no acompanyats. Informació que va impulsar la consulta.

El Secretari d’Infància, Adolescència i Joventut, Alexis Serra, va respondre al Diari de Tarragona a totes aquestes afirmacions. Serra va negar que els propers inquilins fossin menors estrangers no acompanyats i drogodepedents.

Els veïns van demanar el projecte presentat a la Unió Europea per poder debatre sobre ell a l’assemblea, però les institucions s’hi han negat. “Ens han donat un pamflet, no el que s’ha presentat a la UE”, afirma Pep Solé, el President de l’Associació de Veïns. “Probablement, no ho han fet perquè aquest projecte diu la paraula ‘MENA’ o algun altre col·lectiu”, sospita. Possiblement, el veredicte de les urnes funcioni com a eina de pressió per saber més detalls del futur de la Ciutat Residencial.