Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Collado (ECP) aposta per un centre cultural i cívic pel Banc d’Espanya de Tarragona

Avatar photo

ECP vol un Pla Director d'Equipaments consensuat per veïns i veïnes, entitats i partits per donar sortida als espais buits

Un monument a la inoperància de la ciutat. Així ha definit l’alcaldable d’En Comú Podem, Jordi Collado, el Banc d’Espanya, un edifici emblemàtic que fa anys que està tancat i abandonat al bell mig del centre de Tarragona. “Creiem que aquest lloc, on hi havia un projecte amb recursos que es va tirar enrere per detalls que no agradaven, podria ser un equipament públic amb caràcter cultural i cívic, que és el que demanen l’associació de veïns del Centre”,

Collado ha declarat que cal anar a l’ofensiva i anar a pactes de ciutat amb entitats, persones i partits. “La ciutat necessita un pla director dels equipaments que tenim, que estigui consensuat i amb un compromís governi qui governi”, ha dit. El líder de la coalició ha destacat que per mirar al futur cal un pla i no pas ocurrències que no porten enlloc.

 

Metropol i Sant Rafael

En aquest sentit, Collado ha anunciat que tenen moltes idees pels espais patrimonials tancats com el Teatre Metropol, on ha declarat que amb la seva remodelació ha de ser un centre de producció teatral i “donar potència al millor teatre que tenim, a banda de posar en solfa el seu patrimoni modernista”.

També ha tingut paraules per la Quinta de Sant Rafael, un edifici emblemàtic de l’arquitecte Julio María Fossas i que data del 1913. Collado ha explicat que la Quinta l’any 2020 gaudia d’una partida de pressupost i d’un projecte d’escola d’hostaleria que mai es va executar. L’alcaldable proposa impulsar un procés participatiu amb l’associació de veïns de Pere Martell, perquè ells també puguin decidir i tenir paraula en el futur equipament.

 

Residència gent gran

El líder dels morats creu que també s’ha de treballar a realitzar un pacte amb altres administracions amb projectes que superen la ciutat com el futur de la Savinosa, treure els barracons a l’Escola de Ponent o construir l’Institut de l’Arrabassada que no acaba de veure la llum. “Hem de fer que la Generalitat faci els deures”.

El candidat també ha remarcat que durant aquest mandat s’ha alliberat el mercat de places per residències privades per gent gran i que no s’ha efectuat allò que es va votar en una moció al ple de l’Ajuntament de Tarragona, fer una residència pública. “Tarragona és la ciutat amb la ràtio més baixa de Catalunya de places en residències públiques, amb gairebé la meitat que té Girona, per exemple”. Collado ha destacat que cal un pla d’equipaments pensat també en la gent gran.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

17 − seven =

Notícia anterior

Mor una noia de 18 atropellada quan portava el seu germà petit al cole

Notícia següent

El test de La Ciutat: Sandra Guaita, candidata del PSC a Reus

Notícies relacionades