Arriba al Cicle de Concerts una de les formacions més importants del país

Constantí podrà gaudir el nou projecte de Qvinta Essençia

El Cicle de Concerts a Centcelles continua aquest dijous 14 de juliol amb el segon concert d’aquesta edició, que protagonitzarà la formació Qvinta Essençia. Es tracta d’un grup que s’endinsa en la interpretació de la polifonia del Renaixement allunyant-se del camí de l’ortodòxia.

Les seves interpretacions es caracteritzen per l’abundància de detalls i colors, en un diàleg on cada una de les quatre veus troba el seu lloc en el conjunt per a fer que l’expressió del text i de la música es situïn el centre de tot.

Actualment aborden programes de diversos tipus, tots ells representatius dels principals compositors i estils dels segles XVI, XVII i XVIII, des de la música renaixentista espanyola, passant pels grans madrigalistes italians, arribant fins a Johann Sebastian Bach.

Al llarg de la seva trajectòria, Qvinta Essençia ha format part de la programació d’alguns dels festivals més importants d’Espanya i Europa: Oude Muziek, Festival de Montfaucon, Day of Early Music de Lieja, Torroella de Montgrí, Palau de la Música Catalana, Fundación Juan March en Madrid, Festival de Música Barroca de Albacete, Murcia Músicas Históricas, Festival de Música Barroca del Puerto de la Cruz en Tenerife, Sagunt in Excelsis, Festival de la Ribagorza, Festival Tiana Antica, el Festival Renaixement de València o el Festival de Música Antiga dels Pirineus FEMAP.

L’any 2019 va veure la llum el seu primer projecte discogràfic dedicat íntegrament al primer llibre de madrigals de Luca Marenzio. Recentment han enregistrat, juntament amb la Capella de Ministrers, el programa Germanies.

Durant el concert a Centcelles presentaran el seu recent projecte discogràfic, “El sentir de mi sentido”, dedicat a la música i la poesia del Segle d’Or, amb especial atenció als textos de temàtica amorosa.