Carme Pons Centelles rep la Medalla Centenària de la Generalitat

Va néixer a Atzeneta del Maestrat (Castelló) i va arribar a Altafulla quan tenia 9 anys per motius laborals del pare

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, i el regidor de Gent Gran, Xavier Rofas, han lliurat aquest migdia la Medalla Centenària de la Generalitat de Catalunya a la veïna del municipi Carme Pons Centelles. A l’acte, que ha tingut lloc en el mateix domicili de la distingida, a la plaça del Pou número 11, hi han assistit els fills, les nétes i familiars, així com els regidors Marisa Méndez-Vigo i Michael Preuss.

Carme Pons Centelles va néixer el 14 d’abril de 1917 a Atzeneta del Maestrat, a la demarcació valenciana de Castelló. Es va traslladar a Altafulla quan tenia nou anys per motius laborals del seu pare. A Altafulla, es va casar amb Isidre Virgili Milà, que va ser regidor a l’Ajuntament d’aquest municipi, i amb el seu marit van tenir dos fills, l’Isidre i la Carme. Carme Pons va quedar vídua l’any 1994 i té quatre néts i quatre besnéts.

En l’acte, el regidor de Gent Gran, Xavier Rofas, li ha llegit una carta dedicada a ella de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha destacat que en l’actualitat hi ha sis persones al municipi de cent anys.

La Medalla Centenària és una iniciativa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’una medalla gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent, com ha realitzat en aquest cas el mateix Ajuntament d’Altafulla.