Cambrils i la Vall d'Aran presenten els sis plats històrics que formaran part del primer Festival Mar i Muntanya

Les creacions es podran degustar del 15 al 30 d'octubre, establint nous ponts entre el litoral i els Pirineus

08 d'octubre de 2025 a les 08:01h

Cambrils va acollir dilluns la presentació de la primera edició del Festival Mar i Muntanya, una iniciativa gastronòmica que uneix la cuina de Cambrils i la Vall d’Aran a través de la creativitat de dotze xefs dels dos territoris. L’esdeveniment, celebrat al restaurant Denver, va donar a conèixer els sis plats inèdits creats conjuntament, que es podran degustar del 15 al 30 d’octubre a Cambrils i de l’1 al 15 de desembre a la Vall d’Aran.

Les propostes fusionen productes del mar i la muntanya: carn de caça, vedella, conill, carabassa o embotits aranesos combinats amb peix i marisc de la llotja de Cambrils, com el rap, el llobarro, les gambes o els escamarlans. La degustació, adreçada a la premsa especialitzada i representants institucionals, es va maridar amb vins del celler Mas Amfres, situat entre Reus i Riudoms.

L’acte va comptar amb la participació de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; el Conseller de Turisme de la Vall d’Aran, Josep Canut; i la regidora de Turisme, Patricia de Miguel. Klein va destacar que “Cambrils i la Vall d’Aran comparteixen una gastronomia excel·lent i una clara voluntat de col·laborar en l’any en què Catalunya és Regió Mundial de la Gastronomia”. Canut, per la seva banda, va celebrar que la iniciativa “fa temps que es perseguia” i va augurar “futures col·laboracions molt positives”.

Els cuiners Montse Solà (Casa Turnay) i Llorenç Blasco (Denver) van remarcar la qualitat dels productes de tots dos territoris i la riquesa d’una cuina que “és un autèntic espectacle”.

Durant les jornades, cada restaurant amfitrió oferirà el plat estrella del seu homònim i la proposta conjunta de mar i muntanya. Entre els plats destacats hi ha combinacions com calamar amb peus de porc, caneló de cua de toro amb escamarlans o conill farcit de caragols amb llom de rap.

El festival vol consolidar-se com un pont gastronòmic entre el Mediterrani i els Pirineus, reforçant la identitat culinària i la col·laboració entre territoris.

Les 6 propostes gastronòmiques inèdites

  • Rubén Campos (Rincón de Diego, Cambrils) i Josep Gregorio (El Portalet, Bossòst): Llobarro amb carabassa, safrà, cumquat i mandonguilles de sépia i botifarra negra

  • Sergi Palacín (Hiu, Cambrils) i César Mory (És Arraïtzes, Garòs): Cebiche “perú-thai” de cérvol i gamba

  • Xavi Martí (Casa Macarrilla 1966, Cambrils) i Marc Nus (Era Coquèla, Vielha): Moll de l'os de vedella amb gamba blanca de Cambrils

  • Llorenç Blasco (Denver, Cambrils) i Montse Solà (Casa Turnay, Escuñau): Calamar amb peus de porc

  • Damià Capafonts (Cal Tendre, Cambrils) i Pere Graupera (Casa Irene, Arties): Conill farcit de caragols amb llom de rap i suc del seu rostit

  • Joan Llaberia (L’Original, Cambrils) i Pere Tenllado (Casa Rufus, Gessa): Caneló de cua de toro amb escamarlans
Sobre l'autor
Ismael Lobo
Ismael Lobo
Veure biografia
El més llegit