Cambrils exhibeix la seva gastronomia en l'acte 'España se saborea en Oporto'

El xef, Xavier Martí, va ser l'encarregat de representar Cambrils combinant la cuina marinera tradicional amb tocs contemporanis

23 d'octubre de 2025 a les 12:20h

Cambrils, com a Capital Gastronòmica de la Costa Daurada, va portar la seva cuina mediterrània a Oporto en l’esdeveniment “España se saborea en Oporto”, organitzat per Saborea España i Turespaña. L’acte, celebrat a l’espai WOW de Vila Nova de Gaia, va reunir més d’un centenar de professionals del sector turístic i gastronòmic portuguès, amb un aforament complet i una excel·lent acollida.

Juntament amb Burgos, Dénia, Gran Canària i Lanzarote, Cambrils va ser un dels cinc destins protagonistes, oferint showcookings, degustacions i tallers per a professionals. L’objectiu va ser reforçar el posicionament de la gastronomia espanyola com a atractiu turístic al mercat portuguès. El xef Xavier Martí, del restaurant Casa Macarrilla 1966, va ser l’encarregat de representar Cambrils, presentant una proposta gastronòmica que combinava la cuina marinera tradicional amb tocs contemporanis. Els assistents van poder gaudir d’un tast que reflectia la fusió del producte local, la tradició i la innovació pròpia de la ciutat.

Aquesta acció va permetre al Patronat de Turisme de Cambrils presentar la seva oferta gastronòmica a més d’un centenar d’agents de viatges, mitjans i professionals del sector. La regidora de Turisme, Patricia de Miguel, va destacar que aquestes accions són una oportunitat per projectar Cambrils com una destinació gastronòmica de referència, remarcant el compromís de la ciutat amb la promoció del producte local, la sostenibilitat i la desestacionalització turística.

El xef Xavier Martí va expressar el seu orgull de representar Cambrils a Oporto, destacant la importància de compartir la cuina local amb els professionals portuguesos i d’explicar les històries a través del producte, el mar i la gent que dona vida a la gastronomia de la ciutat.

Amb iniciatives com aquesta, Cambrils consolida la seva capitalitat gastronòmica a la Costa Daurada i reforça el seu paper dins la xarxa Saborea España, reafirmant el seu compromís amb la qualitat, la innovació i la identitat mediterrània.

Sobre l'autor
Ismael Lobo
Ismael Lobo
Veure biografia
El més llegit