Cambrils es promociona a Barcelona com a destinació gastronòmica de primer nivell

El xef cambrilenc Gaspar Caparó va elaborar una tapa especialment per a l’ocasió que va rebre elogis per la qualitat del producte local

29 de novembre de 2025 a les 19:21h

Cambrils ha reforçat aquesta setmana la seva projecció com a referent culinari en participar en la jornada professional organitzada per Saborea España i la Confederació Espanyola d’Agències de Viatges (CEAV), celebrada a Barcelona el 26 de novembre. La trobada, adreçada a agències i operadors, busca impulsar el turisme gastronòmic i donar visibilitat als municipis que formen part de la xarxa.

En aquesta edició, nou destinacions amb una forta identitat culinària van exposar la seva oferta: Cambrils, Ciudad Real, Cullera, Dénia, Gran Canària, Lanzarote, Segòvia, Sevilla i Valladolid. Totes van presentar productes locals, experiències gastronòmiques i iniciatives culturals que posen en valor el seu territori.

El Patronat de Turisme de Cambrils va tenir un protagonisme destacat, presentant el seu projecte gastronòmic i oferint un espai propi de tast on els assistents van poder gaudir d’un taller d’Oli d’Oliva Verge Extra de la Cooperativa Agrícola de Cambrils.

A més, el xef cambrilenc Gaspar Caparó, del restaurant Instint, va elaborar una tapa especialment per a l’ocasió: un brioix amb calamar de Cambrils, carxofa, galera, romesco i OOVE cambrilenc, maridat amb el vi “Odisseu Blanc” del celler Mas Amfres (DO Tarragona). La proposta va rebre elogis dels professionals per la qualitat del producte local i l’autenticitat culinària.

La regidora de Turisme i Promoció Econòmica, Patricia de Miguel, va remarcar que Cambrils és “un dels destins que millor exemplifiquen la connexió entre gastronomia, territori i identitat mediterrània”, i va destacar que jornades com aquesta són essencials per “reforçar la desestacionalització i presentar el valor afegit del nostre producte turístic”.

L’esdeveniment va incloure presentacions, networking i tallers pràctics que van facilitar noves col·laboracions entre destins i professionals del sector. Amb aquesta participació, Cambrils consolida el seu posicionament com una destinació gastronòmica de primer ordre, tant a Catalunya com a l’Estat.