Dilluns, 19 de maig de 2025
És notícia

La Fundació Casa Sant Josep de Tarragona presenta el Braçalet de Santa Tecla

Avatar photo
L’iniciativa consta d’una polsera gratuïta per identificar els infants durant la festa major
L’Ajuntament i la Fundació Casa Sant Josep de la Xarxa Santa Tecla presenten enguany un nou element per al marxandatge de les festes de Santa Tecla. Es tracta del Braçalet de Santa Tecla, una polsera gratuïta per identificar els infants durant la festa major.
Des de la Fundació s’ha volgut oferir aquest nou objecte, d’una banda per tal de donar a conèixer la tasca tan important que duen a terme, així com per la celebració del 30è aniversari del Centre d’acolliments familiars de la Fundació; però també perquè durant les festes hi ha molta gent al carrer i els nens i nenes poden tenir algun moment de desorientació i perdre’s i aquest element ajuda a la seva identificació.
Per aquest motiu, aquest any s’ha dissenyat el braçalet amb la imatge oficial de Santa Tecla, que permet identificar-los, ja que té un espai reservat on pares, mares i tutors poden escriure el nom de l’infant i un telèfon on trucar en cas de pèrdua.
La polsera es podrà recollir de manera gratuïta a l’estand de les festes, situat al Teatre Tarragona, a partir de l’11 de setembre. També es repartirà el dia 16 de setembre, a partir de les 18h, al passeig de les Palmeres, on tindrà lloc l’explicació del conte Aimar: és moment de navegar, a càrrec de Cuentropía, i diversos tallers familiars amb motiu d’aquest 30è aniversari.

Fundació Casa Sant Josep (Xarxa Santa Tecla)

La fundació va néixer l’any 1912 amb l’objectiu d’acollir nois i noies que es trobaven mancats d’un entorn familiar que se’n fes càrrec i, durant més de cent anys, ha treballat en favor de la infància i l’adolescència en situació de risc o desprotecció. Actualment, la fundació és gestionada per la Xarxa Santa Tecla.

Centre d’Acolliments Familiars

El Centre d’Acolliment Familiar (CAF) és un servei de la Fundació Casa Sant Josep que, en conveni amb l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA), gestiona els acolliments dins del territori del Camp de Tarragona.
La família d’acollida ha d’oferir un entorn de creixença segur i acompanyar l’infant en la relació amb la seva família d’origen des d’una mirada respectuosa.
En funció de les necessitats dels infants i adolescents i de la situació de la seva família d’origen, hi ha cinc modalitats d’acolliment: d’urgència i diagnòstic, simple, permanent, en grups de germans i caps de setmana i vacances.

A Catalunya, la població infantil atesa pels Serveis Socials i la DGAIA és d’un total de 17.964 infants i adolescents, 6.580 dels quals estan tutelats per la DGAIA i viuen en centres residencials o bé en famílies d’acollida. La majoria d’aquests menors no poden viure amb la seva pròpia família a causa de les grans dificultats i la manca de capacitats parentals dels seus progenitors.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
accident

Confonen al tanatori els cadàvers d’un accident: “No és el meu germà”

Notícia següent

Àmplia programació cultural per celebrar la Diada a Constantí

Notícies relacionades