Els Bombers treballen en un incendi forestal a Catalunya

El foc mobilitza fins a 33 dotacions, quatre d'aèries

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Els Bombers de la Generalitat treballen aquest dissabte al migdia en un incendi forestal que s’ha declarat a la serra de Pàndols, a Gandesa. L’avís del foc s’ha rebut a les 13.04 hores a la zona entre el Coll del Torner i Santa Magdalena, a tocar del Monument a la Pau. Fins a 33 dotacions dels Bombers -quatre d’aèries- s’han desplaçat al lloc i miren d’evitar que l’incendi avanci. “Avís d’incendi forestal a la serra de Pàndols, al costat del camí que puja a la cota 705.

Demanem a tota la ciutadania que no circuli pel camí de la Fontcalda”, ha anunciat l’Ajuntament de Gandesa. Protecció Civil demana a les persones que es trobin a Gandesa, Corbera d’Ebre i Pinell de Brai que no s’acostin a la zona del foc forestal.

L’alcalde de Gandesa: “Orografia complicada i preocupa el vent”

Els Bombers de la Generalitat han detallat que treballen amb línia d’aigua el flanc dret, perquè no agafi el vent a favor, i amb eines manuals el flanc esquerre, que puja a contravent, per tal que no arribi a la carena. De moment han tingut diversos focus secundaris i rodolaments, ja que bufa força vent.

L’alcalde de Gandesa, Carles Luz, ha apuntat que la zona de l’incendi és “orogràficament complicada” i que sobretot preocupa el fort vent. “Tot i això, la gestió forestal prèvia ha sigut acurada i crec que ens ajudarà en les feines d’extinció del foc”, ha puntualitzat Luz en declaracions al 3/24.

No hi ha nuclis poblats propers ni masies aïllades i només s’ha demanat a la població que no s’acosti al santuari i l’àrea de pícnic de la mare de Déu de la Fontcalda, que és per on passen els vehicles d’emergències dels Bombers. “Ja s’ha tallat el camí i s’estan fent desviaments cap a Prat de Comte”, ha corroborat l’alcalde de Gandesa.