Balanç de mandat d’Alternativa Altafulla a l’Ajuntament

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Onze mesos de gestió han permès l’actual equip de govern, liderat per Alternativa Altafulla, des de la transparència i l’acord, treballar per protegir i avançar en temes que s’havien enquistat, durant la primera etapa del mandat, esdevenint greus problemes pel municipi. Amb la voluntat de protegir la qualitat de vida d’Altafulla, rebutjant i defugint totes les pressions que no tinguessin les persones al centre de l’acció, s’han impulsat iniciatives que preparen el futur d’Altafulla amb garanties.

  S’ha obert el Casal de la Violeta, treballat a millorar la neteja i recollida de la brossa, dignificar els serveis de la Gent Gran i desencallar els projectes a Brises del Mar. L’objectiu principal d’un pla de xoc a la platja no s’ha assolit plenament, però s’han fet tots els esforços per aportar sorra, disposar d’una platja amb serveis i planificar que aquest estiu es pugui gaudir de la millor platja possible. En aquests moments està en marxa, per conveni amb la UPC, l’estudi dels corrents marins que ha de permetre determinar la millor solució per salvar la platja d’Altafulla, que podria ser la construcció d’espigons; el projecte del parc de Voramar, els reservoris de sorra que permeten protegir les zones més vulnerables i les inversions de l’Estat a la platja, són actuacions resultants de les innombrables converses amb l’assoliment d’acords i consensos.

  El Casal de la Violeta ha tingut un èxit de públic permanent: de ser un espai tancat durant 3 anys a esdevenir el referent cultural del Baix Gaià. Un auditori que genera valor. La dignificació de la gent gran ha passat pel respecte a la gestió de l’Esplai de la Tercera Edat i generar activitats destinades a aquest col·lectiu. A Brises finalment ha arribat la llum i aviat l’aigua que consumeix la resta del poble, millorant també serveis i seguretat. L’equip de govern ha vetllat per fer complir el contracte de la brossa reordenant contenidors i serveis.

  Més de 20 projectes aprovats i dotats econòmicament han canviat la realitat municipal i, a manca d’un pressupost, el govern ha negociat amb tota l’oposició per a destinar el 80% dels 2,4 milions d’euros de romanent en aquelles mancances que dificultaven el funcionament del consistori i les entitats.

  Un municipi cuidat que permet compartir els espais, convertint Altafulla en una vila amable i acollidora, neta i amb major qualitat de vida, reduint la crispació i incrementant el diàleg.