Dijous, 18 d'abril de 2024
És notícia

Avui es projecta el tercer film de ‘Cinema a la fresca’, el nou cicle d’èxit del Port de Tarragona

Avatar photo

La pel·lícula Els croods. Una nova era a la pèrgola del Serrallo a les 21.30 hores

Aquest mes d’agost, el Port de Tarragona ha iniciat un nou cicle d’activitats tots els dijous: Cinema a la fresca, una iniciativa que vol acostar el cinema en català de franc i a l’aire lliure a tots els públics.

Avui dijous, a les 21.30 hores es projecta Els croods. La nova era, el tercer film del cicle Cinema a la fresca a la pèrgola del Serrallo. L’accés és lliure fins a completar l’aforament màxim de quatre-centes persones. Les dues primeres sessions han assolit una extraordinària assistència, la qual cosa ha fet que l’organització incrementés el nombre de seients.

Els croods. Una nova era (2020) és un film d’animació dirigit per Joel Crawford i produït per la famosa DreamWorks Animation. Va assolir tres nominacions en el seu any d’estrena: millor pel·lícula d’animació als Globus d’Or i del Sindicat de Productors (PGA) i sis nominacions als Premis Annie. Té una durada de 95 minuts.

A la pel·lícula, la primera família prehistòrica és obligada a buscar un nou lloc on viure. I quan troben un idíl·lic paradís, hi ha una altra família que ja hi viu, els Mesmillor. Per al crític del diari El País, J. Ocaña, “repeteix el que és bo de l’original: velocitat de vertigen en els acudits i l’acció; notable gràcia en els personatges secundaris i una hilarant volta de rosca a les maneres d’educació dels nostres fills”.

‘Cinema a la fresca’ es va engegar amb la voluntat de continuar l’èxit d’assistència que van tenir les havaneres en el mateix espai de la pèrgola del Serrallo durant el mes de juliol. També a l’aire lliure i d’accés lliure, es poden visualitzar les pel·lícules en versió catalana per a tots els públics: la darrera sessió és La invenció d’Hug que clourà el cicle el dijous 25 d’agost a les 21.30 hores.

Premi de Fotoperiodisme al Tinglado 2

Aquest diumenge, 21 d’agost, clou l’exposició XXXIV Premi de Periodisme Mañé i Flaquer en la categoria de Fotoperiodisme Camp de Tarragona que reuneix les fotografies presentades al Premi de Periodisme Mañé i Flaquer organitzat per l’Ajuntament de Torredembarra i el Col·legi de Periodistes de Catalunya, juntament amb Repsol i el Port de Tarragona. La mostra encara es pot contemplar al Tinglado 2 del Moll de Costa.

Hi participen un total de 13 fotoperiodistes presentant a concurs 40 fotografies. La imatge guanyadora d’aquesta segona edició va ser “L’incendi que s’acosta” de Xavi Jurio i les finalistes “Segona Onada”, de Carles Esporrín, i “Trapezi”, de Tjerk van der Meulen. L’exposició mostra les imatges vinculades al Camp de Tarragona i signades pels fotoperiodistes Marc Colilla, Ariadna Escoda, Carles Esporrín, Alícia Fàbregas, Santi Iglesias, Xavi Jurio, Marc Lladó, Anna Lofi, Tjerk van der Meulen, David Oliete, Jordi Jon Pardo, Laia Solanellas i Núria Torres.

A través d’aquest recull d’imatges, l’espectador pot establir un vincle visual amb els fets més rellevants ocorreguts a les comarques tarragonines entre l’1 de setembre de 2020 i el 31 d’agost de 2021: els estralls del temporal Filomena, la destrucció del foc a la Conca de Barberà, la convivència entre indústria i turisme, les reivindicacions de la ciutadania o el retorn de l’activitat.

‘Som i serem’, la crònica pictòrica del procés, al Refugi 1

La setmana passada es va inaugurar l’exposició ‘Som i serem’ de l’artista tortosí Lluís Llop Bosch al Refugi 1 del Moll de Costa, un espai singular que acull les noranta obres concebudes per a l’1-O i la posterior repressió.

‘Som i serem’ és el resultat de treball fet en els deu últims anys de Llop Bosch. Neix el 2012 a la mostra ‘Variacions de les Quatre Barres’ feta a la Llotja de Reus. L’any 2018 i ja en format gran ‘Som i serem’ s’exhibeix també a Reus (sala la Vicaria dels Amics de Reus, on es va haver de duplicar amb part de l’auditori la superfície de la sala).

En la primera exposició l’artista va treballar amb la tècnica dels monotips, que feia uns dos anys que estava acabant en el seu estudi. En aquests quatre anys fins avui, ha crescut la col·lecció en vuit quadres i cinc instal·lacions que comprenen 90 obres i ocupen un total de 70 metres lineals. Totes les obres han estat concebudes com a crònica pictòrica dels fets històrics succeïts a Catalunya durant l’anomenat ‘procés’, des de les multitudinàries manifestacions, passant per 1-O i la posterior repressió. La mostra romandrà oberta fins a l’11 de setembre de 2022.

Lluís Llop Bosch és un artista multitècnica resident a Reus. Ha exposat en nombroses ocasions tant a Catalunya com a l’estranger. La seva línia segons temporades i temàtica, es mou actualment en una figuració molt simplificada on amb una pintura simple i sincera explica allò que pretén.

‘L’antropologia dels sentiments’ d’Isabel Muñoz, Premi Nacional de Fotografia al Tinglado 1
Fins al 18 de setembre es pot contemplar al Tinglado 1 l’exposició

‘L’antropologia dels sentiments: darrer episodi. L’impur i la raó’ de la consagrada fotògrafa Isabel Muñoz, que exposa a Tarragona per primer cop.

Muñoz, guanyadora del Premi Nacional de Fotografia 2016, construeix un recorregut temàtic entorn de la representació obsessiva i heterogènia del cos humà, al Tinglado 1 del Moll de Costa, un emblemàtic espai que tradicionalment acull exposicions singulars i imponents.

L’obra de la reconeguda fotògrafa es caracteritza per una cerca constant de la bellesa i el llenguatge dels cossos, i de les seves creacions es destil·la que els cossos narren com si fossin llibres.

Isabel Muñoz (Barcelona, 1951), premiada fotògrafa nacional i internacional, ha compaginat les seves exposicions com a fotògrafa amb la docència. Fins al 2007 es va dedicar a recórrer el món i realitza treballs a través de la dansa (Cuba, Burkina Faso, Mali, Egipte, Turquia, la Xina, Cambodja i Brasil).

Ha rebut nombrosos premis, entre els quals destaquen: PHotoEspaña 2021, Artist Experience 2021, Personatges Fora de Sèrie 2019, Pop Eye Fotografia 2019, Col·lecció Himalaya 2017, Premio Nacional de Fotografia 2016, Premi UNICEF España 2010 a la Sensibilització i Mobilització Social, Medalla d’Or al Mèrit en Belles Arts 2009, PhotoEspaña 2009 i la Medalla d’Or en la Biennal d’Alexandria 1999.

L’horari expositiu de tots els recintes és de les 10 a les 13 h i de 17 a 20 h de dimarts a dissabtes. Els diumenges i festius l’horari és d’11 a 14 hores.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Aitona il·lumina l’església i l’Ajuntament amb leds de colors

Notícia següent

Detenen un home a Santa Susanna que es feia passar per un altre en gestions econòmiques

Notícies relacionades