La Torre Vella de Salou s’ha convertit aquest diumenge al vespre en un gran escenari d’art, gastronomia i música amb motiu d’una nova edició del GastroArt & Wine. Prop de 400 persones han gaudit d’una experiència sensorial única en un ambient festiu, creatiu i plenament mediterrani.
L’acte, conduït per la periodista Montse Parra, ha comptat amb un públic entusiasta que comparteix la passió per la gastronomia, l’art i la cultura. Enguany, el certamen ha tingut un significat especial: Salou és Capital de la Cultura Catalana 2025, i la Torre Vella —joia patrimonial recentment remodelada— s’ha reafirmat com un espai de referència que simbolitza la fusió entre història, innovació i talent local.
Un dels moments més intensos de la vetllada ha estat l’actuació en directe de l’artista David Callau, que ha pintat un mural ple de simbolisme, color i energia davant un públic absolutament entregat. L’espectacle ha estat reforçat per les actuacions de la Companyia de Ball Flamenc Duende, dirigida per Mercedes Alcalà, i la ballarina Amaya, que han aportat emoció i força escènica a la nit.
El punt culminant ha arribat amb la proposta “A dues mans”, una fusió entre pintura i gastronomia protagonitzada per Callau i el xef Pep Moreno, guardonat amb una Estrella Michelin i recentment distingit als The Best Chef Awards 2025. Mentre l’artista pintava un plat creat per Moreno, el cuiner elaborava unes postres inspirades en el “perfume de Salou”, en una coreografia perfecta entre art i cuina que ha fascinat els assistents.
Abans de cloure, l’alcalde Pere Granados ha felicitat els protagonistes i ha afirmat que “amb espectacles com aquest contribuïm a fer-nos sentir encara més orgullosos de Salou i de tot el que el municipi és capaç d’oferir”.
La nit ha comptat també amb la participació de 30 cellers i 15 restaurants, que han ofert maridatges exquisits de vins i cuina creativa. Amb aquest nou èxit, el GastroArt & Wine consolida Salou com a capital de la cultura, la gastronomia i l’art mediterrani.