Diumenge, 21 d'abril de 2024
És notícia

Aparcar a Tarragona serà més car a partir del gener

Avatar photo

Els aparcaments municipals apugen els preus durant el 2023 i s'encariran un 10 %

Aparcar el cotxe a Tarragona o viatjar amb el bitllet senzill del transport públic a la ciutat serà més car a partir de l’1 de gener del 2023.

 

Els aparcaments municipals apugen els preus durant el 2023 i s’encariran un 10 %. Així, la tarifa per aparcar durant 24 hores passarà dels 4,5 € actuals als 4,95 €, un augment justificat des del govern per l’augment dels preus de l’energia.

 

La zona blava, per la seva banda, també veurà augmentats els preus de les seves tarifes en la primera mitja hora, que passarà de 20 cèntims a 30 cèntims d’euro. Malgrat la pujada, el govern municipal ha recordat que el preu segueix estant lluny dels 75 cèntims que costava la primera mitja hora de zona blava abans que es reformessin les tarifes de pagament.

 

El bitllet senzill d’autobús també apuja els preus

El transport públic també encareix, en part, els seus preus aquest 2023. Així, el bitllet senzill d’autobús a Tarragona passarà dels 1,5 euros actuals, un preu que s’ha mantingut des del 2016, als 1,9 euros. Es tracta d’un augment de preu inferior al que proposava l’Autoritat Metropolitana del Transport del Camp de Tarragona, que era de 2,05 euros.

 

Tot i la pujada de preu del bitllet senzill, el que seguirà sense canviar de preu seran els abonaments, que congelen els seus preus. A més, s’està a l’espera de confirmar si els descomptes del 30 % que van aplicar-se des del passat mes de setembre es mantindran o ampliaran a partir del gener.

 

Només el PP ha votat en contra

El portaveu del Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona, José Luis Martín, ha lamentat que “de nou, hem estat els únics en votar en contra d’una nova pujada de preus municipals i d’una mesura incomprensible en un context com l’actual”.

 

“L’aposta de Ricomà per la mobilitat sostenible s’ha traduït en encarir els aparcaments i en apujar, per primera vegada en set anys, el preu de l’autobús en un moment en què els ciutadans necessiten, més que mai, usar el transport públic”.

 

A continuació, ha manifestat que: “El llegat del mandat Ricomà serà el de l’augment inèdit de tots els impostos i taxes municipals: la brossa, l’IBI, la plusvàlua, els serveis funeraris, la zona blava. Ens ha convertit en la capital amb impostos municipals més alts a canvi de no tenir uns millors serveis”.

 

El conseller Martín ha instat a la resta de grups de l’oposició a “no continuar col·laborant amb l’equip de govern i a no ser còmplice d’aquesta política impositiva abusiva que està empobrint a tots els tarragonins. Esperem que se sumin a votar en contra de l’aprovació definitiva d’aquesta proposta al Plenari i dels últims pressupostos de Ricomà”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El II Premi de narrativa Ciutat de Reus «Diré el que em fuig» es declara desert

Notícia següent

Pujada del preu del billet de l’EMT a partir del gener a Tarragona

Notícies relacionades