Tarragona celebra l’Any Nou Xinès, el del conill d’aigua

“És una fira cultural oberta a tots els públics que pretén visibilitzar les diferents associacions xineses i mostrar, a través de diferents activitats, la cultura xinesa”

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Tarragona organitza demà una festa de benvinguda a l’Any Nou xinès amb la col·laboració de la Taula Intercultural de Tarragona, el Centre d’Estudis Hispànics de la Universitat Rovira i Virgili, l’Associació d’Estudiants i Investigadors Xinesos i l’Associació Xinesa de la Província de Tarragona i l’Aula de Xinès a Tarragona.

Amb l’objectiu d’apropar les tradicions i la cultura xinesa, de 10 a 14.30 h, la plaça de Corsini acollirà diferents propostes gratuïtes que van des d’activitats d’artesania xinesa una exhibició de taekwondo, tallers d’escriptura, tastos gastronòmics i venda de productes típics de la cultura xinesa.

“És una fira cultural oberta a tots els públics que pretén visibilitzar les diferents associacions xineses i mostrar, a través de diferents activitats, la cultura xinesa”, explica la consellera de Nova Ciutadania, Paula Varas. A l’acte de presentació també hi participarà el cònsol general de la Xina.

L’Any Nou xinès, també denominada Festa de la Primavera, és la festivitat tradicional més important del calendari xinès. A la cultura xinesa, l’any 2023 se celebra el 4721, l’any del conill d’aigua. Tarragona, conscient de la importància d’aquesta festivitat al calendari xinès, ha volgut sumar-se a la celebració com una eina més per apropar les diferents cultures que conviuen a la ciutat.