Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Amazon tancarà un centre subcontractat a Constantí on treballen 150 persones

Avatar photo

El comitè d'empresa començarà a negociar dimarts vinent les condicions dels acomiadaments

13-10-2021 Estación logística de Amazon en Constantí (Tarragona) ECONOMIA AMAZON

Amazon tancarà un centre a Constantí on treballen actualment unes 150 persones, segons ha avançat TV3 i ha pogut confirmar l’ACN. El centre logístic no és gestionat directament per la multinacional nord-americana, sinó per una empresa subcontractada, Kuehne+Nagel. L’operació no afectarà, però, l’altre magatzem logístic d’Amazon al municipi, que va obrir l’any 2021. Fonts sindicals han confirmat que han rebut la notificació del tancament del centre subcontractat i que estan a l’espera de constituir la mesa negociadora amb l’empresa per aclarir el futur dels seus 150 treballadors.

Kuehne+Nagel va iniciar la seva activitat fa set anys al polígon de Constantí i va ser un dels primers centres logístics d’Amazon a Catalunya. El secretari del comitè d’empresa, José Orellana, ha explicat que els van notificar oficialment la setmana passada que la multinacional nord-americana prescindia dels seus serveis. Amazon és l’únic client de Kuehne+Nagel, a qui li fa serveis de logística- recepció de comandes, preparació i enviament- en dues naus que sumen uns 40.000 metres quadrats.

Davant la decisió d’Amazon, Kuehne Nagel acomiadarà tots els seus treballadors, uns 140 per cessament de l’activitat. Els acomiadaments també afectaran una vintena d’empleats que estan subcontractats a l’empresa CTC, ha concretat Orellana. El comitè d’empresa començarà a negociar dimarts vinent les condicions dels acomiadaments. “Esperem que l’empresa estigui oberta a negociar i fer bons pactes, sabem que és molt difícil reubicar el personal perquè els dos centres de Barcelona estan baixant la producció”, ha manifestat el representant de la plantilla.

Orellana ha afirmat que demanaran indemnitzacions de 39 dies per any treballat i la possibilitat que els treballadors siguin reubicats en altres centres que té la companyia a Espanya, com els de Barcelona, Saragossa, Madrid o Sevilla. A la vegada, ha carregat contra Amazon: “Està destruint llocs de feina directes i indirectes, destrueix més dels que crea realment; ens han fet treballar dissabtes i diumenges, festius perquè el client es quedi i després ha decidit marxar, les condicions laborals d’Amazon són molt precàries”, ha denunciat.

Preguntat sobre les declaracions fetes per l’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, a altres mitjans, en les que diu que han mantingut converses informals amb altres clients, Orellana ha assegurat que ningú s’ha posat en contacte amb ells i que per ara no han rebut cap oferta per substituir la multinacional i evitar el tancament. “És un any electoral, queda molt bé dir que hi ha una oferta damunt de la taula”, ha tancat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 × three =

Notícia anterior

Roses farà una concentració contra la guerra a Ucraïna i en record de les víctimes

Notícia següent

El Baix Ter alerta dels greus impactes que tindrien les restriccions d’aigua

Notícies relacionades