Altafulla se suma a la Marató de TV3 de l’1 al 20 de desembre

  Els fons recaptats aquest any aniran destinats a la investigació sobre la prevenció, el tractament i el pronòstic de malalties cardiovasculars

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  Entitats, organitzacions i ciutadania d’Altafulla se sumen un any més a la 31a edició de La Marató de TV3 organitzant diferents activitats, de l’1 al 20 de desembre, per recaptar fons i destinar-los en la investigació sobre la prevenció, el tractament i el pronòstic d’aquestes malalties amb l’objectiu de millorar l’esperança i la qualitat de vida de les persones afectades.

   

  El diumenge 18 de desembre La Marató de TV3 dedicarà la 31a edició a les malalties cardiovasculars, la principal causa de mort als països desenvolupats i un dels problemes actuals de salut pública més rellevants.

   

  Les malalties cardiovasculars, que inclouen les que afecten el cor i el sistema vascular -artèries i venes- són la principal causa de mort als països desenvolupats: segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, van causar prop de 18 milions de morts el 2019, que representen el 32% del total de defuncions mundials.

   

  Aquestes xifres de mortalitat se sumen al seu caràcter crònic, fet que impacta directament sobre la qualitat de vida dels pacients i genera dependència, risc de complicacions i uns costos sanitaris i socioeconòmics molt elevats. Tot això les converteix en el principal problema actual de salut pública.