Allau de cancel·lacions als allotjaments i restaurants de la província de Tarragona

Després d’una una Setmana Santa de plena ocupació el sector torna a viure la situació que l’acompanya des de fa mesos.

Pla general d'un dels hotels tancats a Salou a causa del coronavirus. Imatge del 26 de març de 2020. ACN

L’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona i l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona manifesta a través d’aquest comunicat la seva preocupació pel degoteig constant de cancel·lacions que estan patint els més de 130 establiments turístics i 570 hotels, bars i restaurants associats degut a les noves mesures del Govern de Catalunya que obliguen a un confinament comarcal de la població. 

Després d’una una Setmana Santa de plena ocupació el sector torna a viure la situació que l’acompanya des de fa mesos. 

“Indignació i decepció són els sentiments que comparteix el sector. Seguim reiterant que si no hi ha mobilitat, no hi ha demanda; i que no poden tractar  igual a un municipi de muntanya del Priorat que a una ciutat com Barcelona” 

 – Francesc Pintado, president de l’AEHT – 

100% d’anul·lacions es repeteix a tots els territoris que representem: a l’Alt Camp, a les Terres de l’Ebre, a la Conca de Barberà… Les reserves provenien de clients d’altres comarques, moltes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i el nou confinament comarcal ha obligat als clients a anul·lar-les. 

Alguns hotels i restaurants es veuen abocats a tancar de nou els seus negocis, perquè no  poden subsistir amb una ocupació pràcticament nul·la. D’altres es veuen obligats a mantenir oberts per la demanda d’allotjament d’empreses entre setmana o de llarga estada. Però en cap cas l’ocupació compensa les despeses associades a mantenir l’allotjament obert amb una ocupació mínima. 

“La mobilitat geogràfica comarcal no es la solució sinó la microcirugia, sinó ens mataran econòmicament als pobles i comarques amb baixa densitat de població.

-Josep Ramon Guiu, president de l’AEH Conca de Barberà”

La gravetat de la situació no és només a nivell de pèrdua d’oportunitats per la cancel·lació de reserves, sinó que la unilateralitat i la manca de previsió en la comunicació de les noves mesures (anunciades un dimarts per implementar el mateix divendres) ha provocat que molts establiments perdin la inversió realitzada; així com el temps i el personal destinat a la compra i preparació dels aliments i el servei.

 “Teníem les neveres i els congeladors plens ja que la previsió era del 100% d’ocupació. És un desastre absolut.” 

-Marta Domènech, vicepresidenta de comunicació de l’AEHT i gerent de l’Hotel Hostal Sport- 

“No podem més” és el clam unitari d’un sector cansat, toca i enfonsat. “No podem més” és el sentiment compartit dels més de 130 allotjaments turístics i dels més de 570 bars i restaurants que representa l’AEHT i l’AHPT.