43 propostes lúdiques formen part de la Festa Major de Sant Joan de la Pobla

L’Arrencada, amb Anthony Blake, ja ha exhaurit totes les entrades disponibles, i en queden les últimes per a Luis Piedrahita i David Meca

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

La Pobla de Mafumet ja es troba immersa en la celebració dels actes previs de la seva Festa  Major, que fins al pròxim 29 de juny permetrà als habitants del municipi -i a tothom qui s’hi  apropi- gaudir de fins a 43 propostes lúdiques per a públics de totes les edats. La finalitat  principal és generar espais de convivència per a famílies i grups heterogenis, fomentant així la  cohesió social a través de la celebració. 

Els actes previs, que van donar inici el passat cap de setmana i s’allargaran fins al divendres 16  de juny, ja han ofert els primers tastos festius, amb activitats com l’Hora del conte o la trobada  ocellaire. Aquest cap de setmana serà el torn, entre altres, del triangular solidari de futbol (10 de  juny, 18 h, camp de futbol), que enfrontarà sobre la gespa els equips veterans de CF Pobla,  Nàstic i Espanyol, mentre que fora del terreny de joc es jugarà un partit encara més important: el  de la recaptació solidària -mitjançant un sorteig- a favor de Celia Romero, una nena pobletana  amb paràlisi cerebral i que necessita una furgoneta adaptada per al seu dia a dia. 

Pel que fa a diumenge, els aficionats a l’esport tenen una cita amb la 18a Bicicletada popular,  que aquest diumenge, a partir de les 10 h, recorrerà els camins i carrers del poble. Totes les  persones inscrites rebran diferents obsequis, entre els quals la samarreta commemorativa  d’aquesta divuitena edició de la Bicicletada popular de la Pobla. 

Gran resposta  

D’altra banda, els habitants de la Pobla han respost de manera massiva a l’activació de la venda  d’entrades i retirada d’invitacions dels diferents espectacles previstos per a aquesta Festa Major.  Així, el mentalista Anthony Blake es trobarà un Casal Cultural ple de gom a gom en l’acte de  l’Arrencada (17 de juny, 19 h), doncs l’activitat ja ha penjat el cartell d’entrades exhaurides. 

Pel que fa al monologuista Luis Piedrahita (25 de juny, 20 h, 10€) i al nedador i conferenciant  David Meca (29 de juny, 19 h, gratuït), encara hi ha les últimes entrades disponibles a través del  portal web www.poblamafumet.koobin.cat.

Així mateix, La Corriola Teatre també ha activat la venda d’entrades per a la seva més recent  producció: ‘L’última pirueta’, que serà estrenada el 18 de juny (19.30 h, Casal Cultural) en el  marc de la Festa Major. 

L’obra narra la situació d’un circ en dificultats, que afronta el seu incert futur. Una comèdia sovint  irònica i satírica que ens convida a la reflexió sobre la posició precària del circ o l’art en general,  en la societat. Les persones interessades a assistir a la representació poden adquirir les seves  localitats de manera anticipada i per només 3 euros, a través del web de l’entitat,  www.lacorriolateatre.com, mentre que el mateix dia de l’espectacle i des d’una hora abans de  l’inici de l’espectacle, les localitats que restin lliures estaran disponibles al preu de 5 euros. 

I al juliol, India Martínez  

D’altra banda, el municipi pobletà també es prepara per gaudir les Festes d’Estiu, que com de  costum tindran lloc durant els caps de setmana dels mesos estivals i que inclouran un nou  concert d’alçada. En aquesta ocasió, l’artista convidada és India Martínez, qui afegirà el seu nom  a un llistat que ja integren Antonio Orozco, Macaco, Café Quijano, Jarabe de Palo, Rosario  Flores o Mikel Erentxun, entre altres. 

L’artista cordovesa visitarà la Pobla en el marc de la gira “Nuestro Mundo”, el nom que dona vida  al seu últim treball discogràfic, el qual ha vist la llum recentment i que ja s’ha situat entre els més  venuts d’Espanya, assolint el disc d’or amb el seu primer senzill “Si ella supiera”. 

“Nuestro Mundo” inclou noves cançons que donen vida a algun dels poemes del seu llibre  “Verdades a medias” i que l’artista cordovesa portarà al directe com només ell sap fer-ho. Ritmes  molt llatins com la batxata i la rumba estaran representants dintre del seu repertori més baladista  i poper. “Nuestro Mundo Tour” és un espectacle en gran i en el qual, a més dels seus temes  nous, India també interpretarà algunes de les seves cançons més conegudes. 

India Martínez actuarà a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal la nit del 15 de juliol.  Les entrades per a aquest espectacle ja estan a la venda, al preu de 20 euros, a través del lloc  web www.poblamafumet.koobin.cat