11 nous reductors de velocitat a Tarragona

L'objectiu és reduir la velocitat dels vehicles prèviament als passos de vianants més freqüentats

L’Ajuntament de Tarragona autoritza la construcció d’elements de pacificació del trànsit a diferents carrers de la ciutat. L’Ajuntament ha projectat aquests reductors de velocitat de forma estratègica a diferents punts conflictius de Tarragona on els conductors tendeixen a incomplir els límits de velocitat i no respectar altres senyals.

El consistori relata a la memòria que l’objectiu principal és «la reducció de la velocitat dels vehicles prèviament als passos de vianants més freqüentats» en espais on, per les característiques del carrer, «dóna peu els conductors a no respectar els senyals de circulació prèvia al pas». Així, l’Ajuntament busca afegir un nou impuls perquè els cotxes ajudin a complir el propòsit de Tarragona Ciutat 30.

El consistori de Tarragona ha estudiat on instal·lar aquests nous elements pacificadors de trànsit en funció de la intensitat de trànsit, el pas de transport públic, nombre de carrils, entre altres aspectes. Tot i això, el que més preocupa és l’excés de velocitat per part dels conductors en zones amb passos de vianants molt freqüentats.
De fet, la velocitat de circulació d’alguns cotxes és un aspecte que diverses associacions de veïns dels barris, havien estat reclamant al llarg dels darrers mesos.

Onze reductors

En total, l’Ajuntament ha projectat instal·lar onze reductors de velocitat per tota la ciutat. Tres es col·locaran a Tarragona Centre i a Llevant, tres més a Tarragona Nord, mentre que els últims cinc s’instal·laran a Ponent.

Els carrers afectats de Llevant i Centre seran l’avinguda d’Amadeus Mozart, l’avinguda de Josep Gramunt i Subiela, l’avinguda de Catalunya. D’altra banda, a Nord s’instal·laran a dos punts diferents de l’avinguda dels Pallaresos a Sant Salvador, el primer a l’entrada del barri i el segon, a l’alçada del carrer de l’Arquitecte Gaudí. Per acabar, a Ponent s’instal·laran a l’avinguda del President Tarradellas, entre Campclar i Bonavista, al costat del camp de futbol municipal de La Floresta, al carrer del Riu Fluvià, a el carrer de Prades i al carrer del Riu Llobregat, davant de les instal·lacions esportives.

Els reductors de velocitat que s’instal·laran consisteixen en una elevació de la calçada a una franja transversal pavimentada. Tindran una longitud de 4 metres i entre 6 i 10 centímetres d’alçada mentre que la seva amplada variarà entre els 6 i 12 metres depenent de les característiques de la via on es trobi. Els pacificadors també hauran de comptar amb una senyalització horitzontal, que consisteix en tres triangles blancs pintats sobre color vermell a la part ascendent, de la mateixa longitud que la rampa d’accés. A més, a cada localització també s’instal·laran senyals verticals, els quals indicaran als conductors l’existència d’aquests reductors de velocitat.

A l’anunci de licitació es determina que el pressupost que fixa el consistori és de 47.516,70 euros amb IVA inclòs. Un cop concedit el contracte, l’empresa encarregada tindrà un total de tres setmanes per executar aquestes obres.