Una vintena d’inscrits als cursos de formació en Big Data impulsats pel Clúster TIC

Els cursos que han començat aquest matí i que tindran un durada de dos mesos, es realitzen en el marc del conveni per al desenvolupament del programa 'Conecta Empleo' de la Fundació Telefònica

0
431

Una vintena de persones s’han inscrit als cursos gratuïts en Big Data impulsats per la Fundació Telefònica, l’Ajuntament de Reus i l’associació Clúster Tic, per afavorir la inserció laboral de joves a través de la formació en àmbits digitals.

Els cursos que han començat aquest matí i que tindran un durada de dos mesos, es realitzen en el marc del conveni per al desenvolupament del programa ‘Conecta Empleo’ de la Fundació Telefònica. S’adrecen a joves d’entre 18 i 35 anys en atur, amb el compromís d’inserir laboralment el 50% dels participants que superin el curs. La temàtica dels cursos és:

• Big Data Processing, que es farà a l’edifici CEPID (av. Cambra de Comerç 42, al Tecnoparc), de 8.30 h a 14.30 h.

• Big Data Visualizations, al Centre Cívic del Carme (plaça de la Patacada, 10), de 8.30 h a 14.30h.

El regidor de Promoció Econòmica i president del Clúster TIC, Marc Arza, ha destacat «la necessitat de formar joves en un sector que cada cop té més demanda al territori».

Els participants als cursos adquiriran coneixements i habilitats que els permetran utilitzar el Big Data a les empreses. En el cas del ‘Big Data Processing’, aprendran a aconseguir informació dins les grans quantitats de dades per millorar el negoci i en el de ‘Big Data Visualization’ a visualitzar les dades en aquest entorns per presentar qualsevol tipus d’informació d’una manera visual i senzilla.

El projecte ‘Conecta Empleo’ està desenvolupat per la Fundació Telefònica arreu de l’Estat, per tal d’afavorir l’empleabilitat jove en l’àmbit digital i arriba a Reus per primera vegada a través de l’acord a tres bandes entre la Fundació Telefònica, l’Ajuntament de Reus i l’associació Clúster TIC.

La Fundació Telefònica s’encarrega de la selecció de candidats i assumeix la formació, la realització d’acccions per aconseguir la inserció laboral dels alumnes, la cerca i selecció de mentors i gestiona la plataforma per facilitar la inscripció dels alumnes i els continguts del curs.

L’Associació Clúster TIC, integrada per més de 40 empreses i institucions amb l’objectiu promoure i contribuir a la competitivitat en la cadena de valor del sector TIC a la ciutat de Reus, es compromet a col·laborar en la inserció d’almenys el 50% dels alumnes que superin els cursos.

L’Ajuntament de Reus ha posat a disposició els equipaments per la formació i per fer els processos de selecció i les entrevistes personals. D’altra banda, farà seguiment de les accions formatives i avaluarà el projecte i la formació.

FER UN COMENTARI