Tot a punt per a una nova edició del Carnaval de Reus

0
202

Amb l’espectacle i Pregó de Sa Majestat el Rei Carnestoltes LX, que tindrà lloc aquest dijous a les 21:00 h, a la plaça del Mercadal, la ciutat donarà el tret de sortida a una nova edició del Carnaval de Reus, uns actes que ja han tingut una prèvia aquests darrers dies amb el Càsting 2020, la Fes-te Pols, l’exposició de cartells de Carnaval o la presentació del vídeo del Ball del Carnestoltes i els Set Pecats i del Ball de la Quaresma i les Set Virtuts. També el mateix Dijous Gras al matí, a partir de les 10:30 h, hi haurà al Mercat Central la tradicional degustació de botifarra d’ou.

Aquests actes són els primers d’un gran nombre de cercaviles, balls, rues i festes que s’han preparat per al Carnaval 2020, una festa del calendari festiu tradicional organitzada per l’Ajuntament de Reus, en conveni amb la Federació Reusenca d’Associacions de Carnaval. Una de les novetats d’enguany és que s’ha treballat per tal de minimitzar els efectes de l’alcohol, per la qual cosa s’ha realitzat una campanya gràfica de conscienciació entre la ciutadania dels efectes que té el consum de begudes alcohòliques. També es posaran diferents punts d’aigua, un en el recorregut de la rua de dissabte a la tarda i un altre a la plaça del Mercadal per al ball de nit també del dissabte.

Una altra de les novetats és que s’incorporarà un punt violeta, un espai amb informació, en el qual se sensibilitza al públic i s’atèn, ajuda, i informa a les víctimes de qualsevol tipus d’agressió sexista. La seva finalitat és la de conscienciar, prevenir i gaudir la festa sota el respecte vers les dones, lliures d’assetjament i humiliació masclista. De punts violeta n’hi haurà dos, un en el recorregut de la rua pels passejos i l’altre a la plaça del Mercadal, ambdós el dissabte de Carnaval.

Amb l’intent de fer més sostenibles els horaris des de l’Institut Municipal Reus Cultura s’ha decidit avançar l’horari d’inici del ball de nit de dissabte mitja hora, amb la qual cosa, començarà a les 22:30 h. I finalment, s’ha incorporat un altre canvi en el programa d’actes que és un ball a la plaça del Mercadal el diumenge a la tarda, un cop finalitzi la Batalla de Confeti. Aquest ball es farà de 20:00 h a 22:00 h i substituirà el DJ que es feia a la Palma.

Expo-Profit
Un dels actes més esperats del Carnaval de Reus és l’Expo-Profit, la Fira Catalana de la Consumició, que es farà dilluns dia 24, a partir de les 9:00 h, a la plaça de Prim. Les diferents colles del Carnaval elaboren una gran varietat de menjars. Enguany s’ha ofert a les persones de les colles que participen a l’esdeveniment dos cursos de manipuladors d’aliments, que s’ha adaptat a les necessitats de cada colla i a les menges que preparen. A més, des de l’organització es treballa perquè cada any sigui un esdeveniment més sostenible i que s’intenti minimitzar l’ús de plàstics per a plats i gots. Finalment, es vetllarà per un millor manteniment i buidat ge dels contenidors que es col·loquen a la plaça especialment per a l’esdeveniment per tal que millori la recollida selectiva de l’Expo-Profit.

FER UN COMENTARI