Reus col·labora amb el buscador xinès Baidu per promocionar la ciutat

0
499
Circ Raluy Legacy 728×90

L’Ajuntament de Reus ha signat un acord de col·laboració amb el buscador xinès Baidu per tal de promoure la ciutat, Antoni Gaudí i el modernisme. L’alcalde de la ciutat s’ha trobat aquest migdia amb importants representants de l’empresa xinesa per tal d’afavorir que, a partir d’ara, les recerques online a través del buscador Baidu incloguin la capital del Baix Camp.

Mitjançant aquest acord els principals recursos de turisme cultural de la ciutat de Reus es podran consultar a la pàgina Baidu Baike Museums Project, l’enciclopèdia digital més important de la Xina, estant aquesta informació a disposició d’aquest buscador que té més de 700 milions d’usuaris diaris, que fan quasi 6 bilions de consultes cada dia. Aquesta acció permetrà mostrar l’oferta turística de la ciutat, en especial el patrimoni modernista i els museus, i afavorirà la busca posterior d’informació sobre la ciutat de Gaudí.

Els continguts de la pàgina dedicada a Reus inclouran, entre d’altres, l’explicació sobre el patrimoni modernista més destacat de la ciutat, els espais relacionats amb la vida de l’arquitecte Antoni Gaudí i els principals equipaments museístics de la ciutat, entre ells el Gaudí Centre Reus, tot acompanyat d’un ampli banc d’imatges fotogràfiques d’aquests recursos de la ciutat.

L’empresa Baidu impulsa el projecte Gaudí Digital Museum de l’enciclopèdia digital Baidu amb la incorporació del llegat d’Antoni Gaudí, i tots els espais que tenen vinculació amb la figura i l’obra del genial arquitecte, i per aquest motiu, des del principi va mostrar interès en establir aquest acord de col·laboració amb l’Ajuntament de Reus.

Per altra banda, cal destacar que del 9 al 12 de novembre hi haurà una exposició de Gaudí a Chengdu Creativity & Design Week, amb un espai dedicat a Reus i la seva vinculació amb el genial arquitecte.

La delegació xinesa que s’ha desplaçat a Reus per a la signatura d’aquest acord està formada per diferents integrants, entre els que es troben la presidenta de l’empresa SIG Group, patrocinadors de tot el projecte, col·laborador tecnològic de Baidu i membre de l’Institut de recerca sobre Gaudí a Asia, tres membres del departament de planificació estratègica en intel·ligència artificial i dos representants del departament de màrqueting de Baidu, i la Brand Manager de la Tuge Inform Technology Company.

Aquesta delegació és aquests dies a Catalunya per presentar altres projectes, com el Baidu WIFI Translator Machine, que són propostes de col·laboració en l’àmbit turístic pensades per tal de millorar la visita dels turistes tant a Barcelona com, en el futur, a Reus, treballant plegats al voltant d’Antoni Gaudí. De fet, en el decurs de la seva estada a la ciutat de Reus han realitzat una visita guiada al Gaudí Centre Reus per conèixer de primera mà aquest equipament dedicat a la vida i l’obra de l’arquitecte.

FER UN COMENTARI