Dimecres, 17 d'abril de 2024
És notícia

Més cohesió territorial: Reus s’adhereix a Tarragona Smart Mediterranean Region

Avatar photo

Així es dóna continuïtat a molts mesos de treball en què Reus ja ha col·laborat amb la Fundació

Reus s’ha unit a la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region. Així s’ha formalitzat aquest dimecres, 18 de juliol, durant un acte en què els alcaldes de les dues ciutats, Josep Fèlix Ballesteros i Carles Pellicer, han segellat el seu acord amb una encaixada de mans, acompanyats per la presidenta de la fundació, Begoña Floria, i el regidor d’Urbanisme i Projecció Econòmica a l’Ajuntament de Reus, Marc Arza. Però, el treball conjunt entre Tarragona i Reus ja no és una novetat. D’aquesta manera, es dóna continuïtat a molts mesos de treball en què Reus ja ha estat col·laborant amb aquesta fundació, com també és una mostra més de la cohesió de territori en què les dues ciutats han estat treballant darrerament i s’ha demostrat amb acords com el pacte ferroviari.

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region serà un punt de trobada i coordinació entre Tarragona i Reus, dues ciutats que, darrerament, s’han proposat treballar conjuntament per assolir objectius comuns. La Fundació “vol ser un nexe d’unió entre empreses, ciutats i administracions”, com ha apuntat la seva presidenta, Begoña Floria. D’aquesta manera, i amb la tecnologia com a eina, aquest projecte té com a filosofia que “el ciutadà sigui el centre”, ha dit Floria.

“Compartir coneixements”

Aquest ha estat el principal aspecte que ha destacat el batlle reusenc, tot assegurant que “avancem un pas més en els acords de regió per donar servei a la ciutadania”. “Ho fèiem en l’àmbit de les infraestructures i ara en l’àmbit de la tecnologia”, ha recordat Pellicer. En aquest sentit, Arza ha destacat que amb l’adhesió de Reus a la Fundació no es busca que les solucions siguin les mateixes per totes dues ciutats, donades les diferències òbvies, sinó que l’objectiu és “compartir coneixements” i que l’experiència d’una ciutat en determinants àmbits pugui servir de precedent per l’altra. Un exemple d’això és el servei de bus a demanda del qual disposa Reus que podria ser una “solució tecnològica”, segons Floria, que s’està estudiant a Tarragona, “potser no de la mateixa manera, però si en la mateixa línia”, ha matisat.

Projectes concrets

Però, sí que existeixen projectes concrets que ja s’han aplicat o bé s’estan estudiant. Floria ha destacat la Taula de la Pobresa Energètica, ja que la Fundació va col·laborar a l’hora d’elaborar els estudis. Un altre dels projectes cabdals per totes dues ciutats, tot i que encara no es pot dur a la pràctica, és la integració del transport urbà. De moment, la llei impedeix que el servei d’autobús municipal doni servei fora del seu terme, però, aquesta seria una gran fita per tots dos ajuntaments.

De CityRegion

Precisament, amb el canvi de nom de la Fundació, passant de CityRegion, s’expressa la voluntat del treball conjunt. “El més intel·ligent de tot el que estem fent està justament en el nom”, ha dit BallesterosRegion permet “sumar, multiplicar i millorar”, ha assegurat el batlle tarragoní que ha recordat que “entre les dues ciutats i l’àrea periurbana més pròxima “se sumen més de 350.000 habitants. “Només per demografia, això és una necessitat”, ha defensat. En aquest sentit, els dos batlles han coincidit en la necessitat d’una relació més propera i cohesionada entre totes dues ciutats. “Mirant-nos el melic, el campanar o la tertúlia ens ho podem passar molt bé, però no avançarem”, ha dit Ballesteros. “La capital digital és regional”, ha sentenciat Pellicer. D’aquesta manera, el territori serà més respectuós amb el medi ambient i més amable amb el ciutadà, amb les noves tecnologies com a eina.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El propietari del bar de Bonavista colpeja un veí amb una cadira

Notícia següent

El Ple aprova l’agermanament de Salou amb el municipi de Calvià

Notícies relacionades