La plaça del Mercadal es converteix en un mercat antic

Aquest dissabte a la tarda, a partir de les 18:00 hores

0
833

Aquest dissabte a la tarda, a partir de les 18:00 h, la plaça del Mercadal tornarà a recuperar l’activitat que el va fer més popular, el mercat antic, de la mà del Bravium Teatre, l’Associació de Paradistes del Mercat Central de Reus i l’Associació d’Amics del Cavall del Baix Camp, amb la col·laboració de la DOP Siurana.

El Mercat al Mercadal és una de les activitats previstes per a aquest cap de setmana, en el qual hi haurà una munió de propostes aprofitant els actes previs de la Festa Major de Sant Pere 2018. Precisament, aquest divendres a les 18:00h, es presenta el programa, en un acte protagonitzat pel Xiquet i la Xiqueta de Reus, que fan el lliurament de la publicació al Campi per tal que el reparteixi per a tots els barris. Tot seguit, els Nanos pugen en cotxes antics per fer el tomb de ravals i arribar amb el programa de la Festa Major fins a la plaça del Mercadal.

Els actes previstos des d’aquest divendres i durant el cap de setmana són els següents:

Divendres 15

17.30 h, a la SALA INFANTIL DE LA BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, Astronautes del Curiosity. Última sessió del cicle El món d ela xocolata: El negoci de la Xocolata, a càrrec de Dolors Setó.
18.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, el Xiquet i la Xiqueta –Nanos de Reus–, presentaran el programa de la Festa Major d’enguany i el lliuraran al Campi –mascota de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus–. El Campi donarà la benvinguda a la festa d’una manera molt especial. A continuació, repartiran el programa de la Festa Major en cotxes antics tot fent el tomb de ravals, fins arribar a la plaça del Mercadal.
19.00 h, a la LLIBRERIA GALATEA (c. de Jesús 5-7), presentació de Gin and It, d’Elaine Sturgess, a càrrec de l’autora i del traductor al castellà, el reusenc Manuel Barroso. Acte presentat pel Col·lectiu H2O.
A partir de les 20.00 h, al CARRER DE SANT LLORENÇ, Sant Llorenç somriu. 5a edició de la festa-concert amb Julivert (cançó de taverna), The BlackSlats (blues, soul, rock) i MDLA Selectors.
20.30 h, al CLAUSTRE DE L’INSTITUT SALVADOR VILASECA, Vermusic amb el tenor Jordi Casanova i el guitarrista Jaume Torrent, dins el cicle de concerts en espais singulars i amb motiu de Reus, Ciutat de la Música 2018.
20.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, concert a càrrec del Cor Mestral i el Cor Veus de la Terra. Música variada, de diferents estils i èpoques.
22.00 h, al CAMPANAR, concert de gralles. Alumnes avançats de l’Aula de Sons ens anuncien la festa d’una manera molt especial, ja que hi ha dades que indiquen que al voltant del segle xv hi havia els ministrers tocant en “campanars, torres i cadafals” per anunciar festes i amenitzar actes.
Dissabte 16

10.00 h, al PARC DE SANT JORDI, Pròlek, jornada ludicofestiva cultural: torneig de futbol, taller infantil del Pescador de Núvols, taller de castells i granissats i fruita per a tothom. Podeu apuntar-vos al torneig de futbol a través de [email protected]
12.00 h, al PARC DE SANT JORDI, Pròlek, jornada ludicofestiva cultural: vermut popular a ritme d’electroswing i cançó improvisada a càrrec de Corrandes són Corrandes.
De 12.00 a 16.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, vermut solidari, amb música en directe a càrrec de Joan Masdéu, Xeic i The Blackslats Mini Band. Preu: 3 €. Organitza: Associació de Malalts Mentals Dr. Francesc Tosquelles. Col·labora: Vermuts Miró, Restaurant l’Estel i IMMorell.
De 12.00 a 16.00 h, a la PLAÇA DE DAVID CONSTANTÍ, concert vermut amb el grup Sardina’s Golden Rule, que ens oferiran versions disco, funky, soul i R&R. Organitza: Blondie Bar.
14.30 h, al PARC DE SANT JORDI, Pròlek, jornada ludicofestiva cultural: dinar popular i sobretaula amb les cançons de Folk i Ferro i Botifarra Stars Pròlek Edition (punts de venda dels tiquets de dinar: Bar Campus, 3 de 9, Taverna Despertaferro i Llibreria Gaudí). Tot seguit, Gran Concurs de la Festa Major de Reus i torneig de futbol. Podeu apuntar-vos al Gran Concurs de la Festa Major a través de [email protected]
De 16.00 a 21.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, exposició de vehicles clàssics i d’època. Premis per al cotxe i moto millor conservats i més atractius. Organitza: Grup d’Aficionats als Vehicles d’Època GAVE Reus.
De 16.30 a 21.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS. Parada del Refugi Baix Camp – Centre d’Adopció d’Animals amb informació de les activitats, les adopcions i la tasca voluntària per als animals perduts i abandonats, amb articles a la venda i els seus peluts.
17.00 h, pels carrers del NUCLI ANTIC, cercavila de la xaranga Bandsonats amb motiu del seu cinquè aniversari. Recorregut: pl. de Prim, c. de Monterols, pl. del Mercadal, c. de les Galanes, c. de Santa Anna, c. de Martí Napolità, c. de Santa Anna, c. de la Presó, c. de l’Hospital i pl. de les Peixateries Velles.
18.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, el Mercat al Mercadal arriba a la seva 19a edició. Aquest indret tan característic de la ciutat recupera l’activitat que el va fer més popular, el mercat antic; i ho fa de la mà del Bravium Teatre, l’Associació de Paradistes del Mercat Central de Reus i l’Associació d’Amics del Cavall del Baix Camp. “Agafeu el cistell i veniu a comprar a dotzenes, a grapats, a grams i unces”. Amb la col·laboració de DOP Siurana.
18.00 h, des del MAS IGLESIAS, Pedalant fins al mar. La millor manera d’anar a la platja és en bici, per camins tranquils, quan el sol ja baixa. Vine a descobrir com pots anar a la platja en bicicleta aquest estiu. A partir de 12 anys. Inscripció prèvia limitada a 20 persones. Preu: 2 €. www.bicicamp.org.
18.15 h, pels carrers del NUCLI ANTIC, correbars amb motiu del cinquè aniversari de la xaranga Bandsonats, amb el Bou de Reus i la xaranga Kriptonita. Recorregut: pl. de les Peixateries Velles, c. de l’Hospital, c. de la Mar, pl. del Mercadal, c. de Jesús, pl. de les Basses, c. de la Galera, c. de Pubill Oriol, c. de la Galera, pl. del Mercadal, c. del Metge Fortuny, c. d’Aleus, pl. de la Farinera, c. de Vallroquetes, pl. de Catalunya, c. de les Galanes, c. de la Presó i pl. d’Evarist Fàbregas.
18.30 h, al PARC DE SANT JORDI, Pròlek, jornada ludicofestiva cultural: taller de danses tradicionals catalanes i balls folk a càrrec de la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus i danses occitanes amb Rafèu Sichel-Bazin.
18.30 h, des del CARRER DE SANT JOAN i pel centre de la ciutat, cercavila de la Banda Verge de Misericòrdia. Recorregut: carrer de Sant Joan, raval de Jesús i tomb de ravals fins a la plaça de Prim, on tindrà lloc l’exhibició de lluïment.
19.30 h, a la PLAÇA DE LA FARINERA, Pròlek, jornada ludicofestiva cultural: cercavila amb la Gorgona del Masclet i altres elements del bestiari en direcció al parc de Sant Jordi, amb l’acompanyament de la batucada Reusamba.
20.30 h, al TEATRE FORTUNY, festival de final de curs de l’Escola de Dansa i Arts Escèniques Artis, 70è aniversari de la seva fundació, l’any 1947.
21.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, Pròlek, jornada ludicofestiva cultural: sopar i concert amb La Tortuga que nunca tuve, Vivèrrids i DJ Sweet William.
22.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, Liceu a la fresca amb Manon Lescaut.
23.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBGREGAS, concert de xarangues, amb motiu del cinquè aniversari dels Bandsonats, amb la participació de Kriptonita i Bandsonats.
Diumenge 17

De 9.00 a 10.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, concentració i posterior sortida del XXII Ral·li de Cotxes Històrics Costa Daurada. Organitza: Biela Club 600 Clàssics Històrics de Reus.
9.30 h, des del PASSEIG DE MATA (davant de la Fàbrica). Ruta de les fumeres. Un viatge en bicicleta fins al s. xix. Recorregut bàsicament urbà. A partir de 10 anys. Inscripció prèvia limitada a 20 persones. Preu: 2 €. www.bicicamp.org
D’11.00 a 13.30 h, al PARC DEL FERROCARRIL, viatges amb trenet de 5 polzades per a xiquets i grans. Recorregut de 5 minuts pel circuit del parc ferroviari. Preu: 1,50 €. Organitza: Associació d’Amics del Ferrocarril de Reus.
17.00 h, al TEATRE FORTUNY, festival de final de curs de l’Escola de Dansa i Arts Escèniques Artis, 70è aniversari de la seva fundació, l’any 1947.
19.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, 57è Concurs de Colles Sardanistes. Enguany puntuable per a la Copa de Catalunya i per al Campionat Territorial de les Comarques Tarragonines i Lliure. Hi participen colles d’alevins, infantils, juvenils, grans i veterans. Al final, sardanes per al públic. Organitza i coordina: Patronat Sardanista de Reus, amb l’actuació de la Cobla Reus Jove.
20.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, concert del cicle d’orgue, a càrrec de Josep M. Mas Bonet a l’orgue positiu, Josep Maria Manresa al violí i el contratenor Hugo Bolívar.
20.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, actuació de la coral Acords de Reus, amb la interpretació de diferents peces del seu repertori, amb música en directe. Entrada lliure.
20.30 h, al TEATRE FORTUNY, festival de final de curs de l’Escola de Dansa i Arts Escèniques Artis, 70è aniversari de la seva fundació, l’any 1947.

FER UN COMENTARI