El Tanatori municipal tindrà al setembre un accés a les sales de vetlla més ample i còmode

0
234
Circ Raluy Legacy 728×90

Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, divisió de Reus Serveis Municipals SA, està enllestint el projecte d’ampliació la zona d’accés a les sales de vetlla i a la sala de cerimònies de la primera planta del Tanatori municipal de Reus, amb l’objectiu de millorar el servei que presta als usuaris. El projec te consisteix en reconvertir l’actual passadís en un espai més ampli que, alhora, sigui un lloc d’estada on els usuaris s’hi puguin estar amb més comoditat.

Aquest passadís –d’una llargada de 45m— tenia una amplada variable d’entre 2,5 i 3,7m, que anava generant en els eixamplaments petites zones d’estar a disposició dels usuaris. Quan les sales de vetlla estaven totes ocupades i els usuaris sortien al passadís, es podria produir una certa incomoditat tant pel que fa al soroll com per la pròpia circulació de persones. El projecte resoldrà aquesta incomoditat reconvertint la zona de pas en zona d’estada més còmode i àmplia.

Així, el passadís d’accés a les sales de vetlla s’han reculat uns 4m de la façana, en una llargada de 27m, amb tres entrades de llum, una a cada extrem de la nova sala i una altra al mig de la nova ampliació amb una àmplia claraboia al sostre.

En aquesta part central de la nova sala, a mesura que ha anat avançant l’obra, els serveis tècnics han optat per fer una lleugera reformulació de l’espai tot donant més protagonisme a la citada claraboia i deixant l’ampliació totalment diàfana. Sota d’aquesta claraboia està prevista la instal·lació d’una taula de vidre (de 3,5 metres de llarg per 1,20 metres d’ample) on s’hi col·locaran els llibres de condol de les diverses sales de vetlla.

Cal destacar també que els dos patis laterals, amb aquesta petita modificació, queden sensiblement separats de la paret i, juntament amb la claraboia, són els elements que aportaran llum tant al passadís com a la nova sala. La façana de vidre quedarà realçada amb una nova coberta vegetal que funcionarà com a filtre entre la zona de l’aparcament i les edificacions properes. També es portarà a terme una intensificació de l’arbrat a l’exterior de l’ampliació per aconseguir aquesta sensació de recolliment.

Els materials utilitzats, principalment la fusta, també contribuiran a aquesta sensació, alhora que rebaixarà la reverberació que es pot produir actualment en moments puntuals.

La superfície nova construïda serà de 307,7m2, repartits entre el nou espai de la primera planta, i un nou espai tancat a la planta baixa que, de moment, s’utilitzarà per a usos interns del Tanatori municipal.

El pressupost del projecte és de 305.594,85 euros (IVA inclòs), i les obres finalitzaran el proper mes de setembre. El termini ha tingut en compte la complexitat i a la naturalesa del servei i de l’espai on es realitza, amb l’objectiu que les molèsties en els usuaris hagin sigut les menors possibles.

FER UN COMENTARI