El govern de Reus exigeix a Foment la construcció de l’estació intermodal

El regidor d'Hisenda, Joaquim Enrech, ha defensat la necessitat d'unes infraestructures "adequades" a la segona àrea metropolitana de Catalunya

0
577

El govern de Reus ha exigit -aquest matí- la “construcció immediata” de l’estació intermodal del Camp de Tarragona, després de rebre amb “sorpresa” la notícia de Foment sobre l’enllaç de Girona i l’Aeroport del Prat amb alta velocitat. El regidor d’Hisenda, Joaquim Enrech, ha defensat que la segona àrea metropolitana de Catalunya, com és el Camp de Tarragona, “requereix unes infraestructures millors i adequades”. Enrech ha destacat també el potencial de l’Aeroport de Reus, motiu pel qual ha demanat a “Aena i el Ministeri” que “fixin els seus ulls” en el Camp de Tarragona i es construeixi l’estació intermodal.

“Exigim la immediata construcció de l’estació intermodal”. Aquestes han estat les paraules del regidor d’Hisenda després que es conegués, ahir a la tarda, la voluntat de Foment per enllaçar Girona i l’Aeroport del Prat amb alta velocitat. “Reus i el Camp de Tarragona han fet els deures i el ministeri els ha de tenir en compte quan fa anuncis sobre infraestructures”, ha defensat Enrech. El regidor, a més, ha manifestat la importància de l’estació intermodal, ja que “és un projecte estratègic” per al creixement de l’economia del Camp de Tarragona que donarà servei a més de 350.000 persones.

Enrech ha volgut posar l’accent en l’aeroport reusenc i ha destacat la seva capacitat de creixement, per la qual cosa l’estació intermodal al sud de l’Aeroport de Reus és un projecte tan important per a la demarcació. Per això ha demanat que “Aena i Foment fixin els seus ulls i el territori”. “És inconcebible el nivell d’incompliments que acumulen”, ha criticat. El projecte de l’estació intermodal es va adjudicar el 2009 -per 54,7 MEUR- però va quedar paralitzat des de llavors.

Una única veu al territori

En aquest sentit, el regidor d’Hisenda ha valorat la importància d’una “única veu” al territori en les negociacions amb el ministeri per tirar endavant aquest projecte. “Cal anar tots a l’una”, ha defensat. Això mateix és el que Enrech ha retret al portaveu dels socialistes a l’Ajuntament de Reus, Andreu Martí, per les seves declaracions en saber-se l’anunci de Foment. Martí va carregar contra l’alcalde de Reus, tot criticant la “falta de visió estratègica” de Pellicer. El regidor d’Hisenda, però, ha aconsellat al socialista que deixi d’atacar a l’alcalde i es posi al seu costat.

Finalment, Enrech ha volgut deixar clar que el govern reusenc “no està en contra de les inversions a Girona”. Però, des de Reus es vol “defensar el seu projecte i les inversions al Camp de Tarragona”.

FER UN COMENTARI