El PP de Cambrils demana apostar per la via verda de forma immediata

Aquesta decisió no seria incompatible amb futurs usos i podria aprofitar-se també per a introduir espais d’aparcament de forma selectiva

0
119

El Partit Popular de Cambrils aposta per aplicar el tractament de via verda a l’espai que quedarà una vegada efectuat el desmantellament de l’antiga via del tren sense esperar a la decisió definitiva sobre el seu ús com a infraestructura de tramvia o vial.

En opinió de David Chatelain, “no existeix un consens local sobre el futur d’aquesta franja de terreny i podrien plantejar-se diferents alternatives. Tampoc acceptem que es vulgui imposar la figura d’un tren tramvia en el territori, passant per sobre de l’autonomia municipal, com pretén la Generalitat”. Per aquest motiu els populars presentaran el proper dilluns una moció al Ple per tal d’impulsar una taula local de debat implicant els sectors afectats. La finalitat d’aquest espai seria definir el futur d’una franja de terreny que es troba en un punt molt sensible de la població.

“El tramvia representa una nova barrera arquitectònica, tot i que de menor impacte, perquè la infraestructura de raïls segur hauria d’ajustar-se sobre el terreny per a salvar les cotes existents. Existeixen d’altres solucions que haurien de ser objecte de debat en l’àmbit municipal, i per això creiem necessari impulsar-lo per tal de no perdre l’oportunitat”, afirmen els populars.

Chatelain afirma també que “en tant no es decideix el destí definitiu i s’executa, cosa que pot demorar-se anys, cal aprofitar l’oportunitat que ens brinda l’eliminació d’una barrera arquitectònica històrica”. Per això “el primer objectiu a curt termini després del desmantellament de les vies seria impulsar una via verda, amb opció de situar espais d’aparcament en zones específiques, aprofitant la centralitat de l’espai que quedarà lliure. D’aquesta manera es podrien coordinar els treballs amb ADIF, agilitant les obres amb el menor impacte pel municipi”.

La moció també incorpora la petició d’accelerar l’estudi de vertebració del traçat urbà una vegada s’executi el desmantellament, intentant calendaritzar la seva execució de forma simultània.

FER UN COMENTARI