Cambrils obre el període de votacions dels Pressupostos Participatius

Del 9 al 30 de novembre les persones de 16 anys i més empadronades al municipi podran votar un màxim de tres propostes

0
335
Imatge de la roda d'empres d'inici de les votacions dels pressupostos participatius a Cambrils. Foto Cedida

Del 9 al 30 de novembre els i les cambrilenques que tinguin 16 anys o més podran votar un màxim de tres de les onze propostes finalistes dels primers Pressupostos Participatius de l’Ajuntament de Cambrils, dotats amb 100.000 euros. La regidora de Participació Ciutadana, Ana López, la tècnica de Participació Ciutadana, Núria Ferrando, i l’arquitecte municipal i membre del grup de treball tècnic, Víctor Pujol, han ofert avui una roda de premsa per promocionar la fase final dels pressupostos participatius.

Les votacions es poden fer de forma electrònica a http://participa.cambrils.cat o dipositant la butlleta que s’ha fet arribar a totes les llars a una de les urnes situades al vestíbul de l’Ajuntament, el Centre Cívic les Basses, el Centre Cívic Vilafortuny, l’Ateneu juvenil, la Biblioteca municipal o la Torre del Llimó (les butlletes també és pden trobar al costat de les urnes). S’executarà la proposta més votada, i després la resta de propostes amb major
nombre de vots, sempre i quan la suma total no excedeixi els 100.000€.

La regidora ha explicat que els pressupostos participatius són una eina de qualitat democràtica que permet aprofundir en la relació i la forma de comunicar-se amb la ciutadania. “Creiem que són una eina innovadora en la gestió del pressupost local i l’administració de recursos públics”, ha afirmat Ana López. “Crear vincles de confiança, i espais de diàleg conjunt entre, polítics, tècnics i ciutadania és imprescindible per superar la desafecció en les institucions”, ha assegurat.

Per la seva banda, la tècnica de Participació Ciutadana ha explicat els detalls de la fase de votació i ha repassat els tres reptes importants dels pressupostos participatius. El primer repte, que s’ha assolit amb els tallers deliberatius i les 285 propostes recollides, és l’aprenentatge de la ciutadania de construir col·lectivament millores en la qualitat de vida dels cambrilenc i cambrilenques.

El segon era un aprenentatge tècnic, d’integrar aquests mètodes de treball en l’organització municipal i apostar per nous models de gestió que interactuen de manera més directe amb la ciutadania i que li donen un paper participants en la planificació i gestió de recursos locals.

Finalment, el tercer repte, ara, és aconseguir que aquest procés participatiu sigui útil, que la ciutadania se senti interpel·lada, cridada a votar les 11 propostes finalistes, trobin interessants els projectes i considerin adequada aquesta manera de participar en la gestió pública. L’especificació de les propostes finalistes i el funcionament dels pressupostos participatius es pot consultar a través del web de l’Ajuntament de Cambrils.

FER UN COMENTARI