Falset renova diversos equipaments i espais municipals amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona

La reforma de la piscina, l’adequació d’un camí saludable per a vianants i l’habilitació de serveis higiènics al Castell són algunes de les actuacions que milloraran la comoditat i la seguretat dels veïns i veïnes i la sostenibilitat del municipi

Falset ha renovat diversos equipaments i espais municipals amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona. La presidenta Noemí Llauradó ha visitat aquest dijous les obres de reforma que s’estan duent a terme a la piscina municipal, el resultat de l’adequació del camí saludable per a vianants situat en un dels vorals de la carretera de Reus i la instal·lació de serveis higiènics a l’Absis del Castell. Totes tres actuacions representen una millora en la comoditat i la seguretat dels veïns i veïnes de Falset, a més, les obres de la piscina permetran assolir un important estalvi d’aigua. La suma dels tres projectes ha representat a la Diputació una inversió de 271.000 euros.

La presidenta Noemí Llauradó ha conegut les actuacions acompanyada de la diputada delegada del Pla d’Acció Municipal, Marta Blanch i del diputat i alcalde de Falset, Carlos Brull. Durant la visita ha parlat de la necessitat de dotar als municipis de recursos per millorar la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes. “Hem de treballar per aconseguir uns municipis cada vegada més sostenibles i per evitar el despoblament”. Llauradó també s’ha referit a “la importància de millorar els serveis i les oportunitats a tota la demarcació i aquí és on la Diputació hi té un paper clau”.

Pel que fa a la rehabilitació de la piscina es reduirà la fondària de la piscina gran, fet que repercutirà en un important estalvi d’aigua, es renovarà tota la maquinària i el sistema de filtratge i també s’adequarà l’àrea que voreja les dues piscines i la zona destinada a solàrium. Les obres, que estaran llestes a l’estiu, han comptat amb 192.471 euros procedents del Pla d’Acció Municipal.

En el cas de l’habilitació dels serveis higiènics del Castell, el projecte ha millorat la funcionalitat per a l’organització d’actes a l’Absis del Castell, una funcionalitat que es veia limitada pel fet que els únics serveis higiènics de tot el recinte es trobaven a l’interior de la zona de museu. L’actuació ha tingut en compte l’accessibilitat de l’edifici a les persones amb mobilitat reduïda i ha respectat l’espai de terrasses del pati interior del Castell i el volum exterior de l’església. El projecte ha comptat amb 42.461 euros procedents del Pla d’Acció Municipal.

L’adequació del camí saludable per a vianants ha representat a la Diputació una inversió de 36. 213 euros i ha consistit a condicionar i millorar prop de 400 metres d’un dels vorals de la carretera de Reus. Es tractava de protegint-lo dels vehicles que transiten per la carretera i habilitar diversos punts amb seients per poder seure en els llocs d’ombra existents. D’aquesta manera, s’ha millorat la comoditat i la seguretat dels veïns i veïnes que l’utilitzen diàriament.