Vilafranca engega un protocol de seguretat per a les eleccions del 14-F

L’Ajuntament ha posat en marxa el web eleccions.vilafranca.cat on es pot consultar el col·legi electoral on pertoca votar.

El proper diumenge 14 de febrer se celebraran eleccions al Parlament de Catalunya. L’Ajuntament de Vilafranca ja té a punt el protocol per tal que el procés de votació sigui segur sanitàriament tant per a les persones que formen part de les meses electorals com per als ciutadans i ciutadanes que acudeixin als col·legis electorals, d’acord amb els criteris establerts pel PROCICAT per aquestes eleccions.

L’Ajuntament de Vilafranca ha posat en marxa el web eleccions.vilafranca.cat on es pot consultar el col·legi electoral on pertoca votar. Aquest procediment de consulta dóna informació del districte, secció, mesa, nom del col·legi i adreça on la persona pot exercir el dret de vot. Només cal introduir el número de DNI i la lletra en la casella corresponent.

Aquest any, és important que es faci la consulta perquè en alguns casos els electors tindran un col·legi diferent al que fins ara era habitual, ja que, a causa de la pandèmia de la Covid-19 i per complir amb els criteris establerts pel protocol aprovat pel PROCICAT, s’ha ampliat el nombre de col·legis electorals i també s’han dividit meses electorals amb molts votants, per tal d’evitar aglomeracions a l’hora d’anar a votar. Concretament, s’ha incrementat el nombre de 12 a 15 col·legis electorals, i de les 38 meses que hi havia habilitades les darreres eleccions a Vilafranca s’ha passat a un total de 44.

Així, es recuperen gairebé totes les escoles, ja que el dia 15 de febrer no hi ha activitat lectiva als centres pel fet de ser festiu de lliure elecció. Aquest fet permetrà fer la neteja exhaustiva dels espais utilitzats per a les eleccions. En canvi, queden anul·lats com a col·legis electorals altres espais massa reduïts o amb poca ventilació, com les associacions de veïns de Barceloneta-Sant Magí i Sant Julià. Com a novetat, s’utilitzarà també la Casa de la Vila com a col·legi electoral, amb l’habilitació d’una mesa.

A l’hora de distribuir els electors i electors, s’han prioritzat els criteris de proximitat al lloc de residència, per evitar al màxim la mobilitat de persones.

MESES ELECTORALS 14F A VILAFRANCA DEL PENEDÈS

1.- BIBLIOTECA TORRAS I BAGES. Plaça de l’Oli, 20
2.- CASA DE LA VILA. c/ Cort, 14
3.- L’ESCORXADOR.- c/ Escorxador, 19
4.- ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE L’ESPIRALL. Plaça Doctor Bonet, 8
5.- ESCOLA MAS I PERERA. Pl. Espirall, 5-6
6.- SALA D’EXPOSICIONS DELS TRINITARIS.- c/ Font, 43
7.- ESPAI “LA NAU” – ANTIC MERCAT DE LA PELEGRINA.- c/ Baltà de Cela, 45
8.- ESCOLA PAU BOADA. c/ Espirall, 45
9.- CLAUSTRE DE SANT FRANCESC.- c/ Sant Pere, 3
10.- ESCOLA BALTÀ ELIAS. c/ Francesc de Paula Bové, 1
11.- GIMNÀS MUNICIPAL DEL POBLE NOU.- c/ Mestre Josep Recasens, 12
12.- EDIFICI DE L’ANTIGA ENOLÒGICA.- c/ Amàlia Soler, 29
13.- ARXIU HISTÒRIC COMARCAL.- av. Europa, 6
14.- ESCOLA CRISTÒFOR MESTRE. c/ J.V. Foix, 8
15.- ESCOLA DOLORS PIERA.- av. Europa, 28

Total de meses electorals: 44
Total de col·legis electorals: 15
Total de cens electoral: 27.556 votants

En la mateixa web eleccions.vilafranca.cat es pot trobar també el procediment per votar per correu que finalitza el proper 5 de febrer i que es recomana utilitzar amb motiu de l’actual situació sanitària. També s’hi troba el protocol de prevenció de la COVID-19 establert pel PROCICAT i la documentació de la convocatòria de les eleccions al Parlament.