Diumenge, 26 de maig de 2024
És notícia

Mònica Sales (Junts) denuncia el “vergonyós” servei de Rodalies al sud de Catalunya

Avatar photo
Sales s’ha compromès a aconseguir el traspàs integral i real de Rodalies i Regionals i a reforçar el manteniment de les línies R15  i R16

La cap de llista de Junts+ Puigdemont per Catalunya, Mònica Sales, ha denunciat en una atenció a la premsa al Vendrell “el vergonyós servei ferroviari que afecta tot Catalunya però especialment el Baix Penedès, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Els retards i les incidències són el pa de cada dia, els trens estan en mal estat, es triga el mateix a anar a Barcelona que fa 40 anys, les freqüències són clarament insuficients i sovint els passatgers han de viatjar drets o asseguts a terra als vagons. Hem de dir prou”.

Sales ha recordat que diumenge passat centenars d’usuaris es van queixar per la retallada d’horaris del servei entre Cunit i Sant Vicenç de Calders amb motiu d’unes noves obres que afectaran la circulació tots els caps de setmana fins al juny. “Des de fa dècades patim un servei deficient per part de l’administrador de la infraestructura (Adif) i l’operador del servei (Renfe) i, per extensió, del Govern del PSOE, que n’és l’actual responsible”, ha afegit la cap de llista de Junts+.

Ha advertit que “la solució a Rodalies no és crear una nova empresa amb l’Estat per només quatre línies, la millora del servei ferroviari passa pel traspàs integral i complet de Rodalies de Catalunya gestionat per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i des de Catalunya. Aquesta és l’única fórmula per un servei eficient, puntual i de qualitat. I aquest traspàs ha d’anar acompanyat dels recursos econòmics pertinents”.

Per Sales “l’incompliment en les inversions del govern del PSOE i el PSC perjudica el benestar dels catalans i representa una pèrdua d’oportunitats per al conjunt del país que no ens podem permetre: des del lamentable servei de Rodalies fins al retard injustificat que acumula la construcció del Corredor Mediterrani”.

Davant d’aquesta situació s’ha compromès a aconseguir el traspàs integral i real de Rodalies i Regionals, a reforçar el manteniment de les línies R15  i R16 i a recuperar el servei d’Avant Tortosa-Barcelona, cancel·lat durant la pandèmia. Així mateix ha dit que preveuen reordenar el transport ferroviari al Camp de Tarragona per traslladar les mercaderies per l’interior, implantar més freqüències en els ferrocarrils que uneixen el Sud de Catalunya amb Barcelona, així com més vagons en els trens que van més plens, i acabar amb la impuntualitat generalitzada.

Sales ha conclòs que “Catalunya necessita lideratge, necessita fer-se respectar i necessita un bon govern. Per moltes raons, però també perquè els trens funcionin correctament cal un govern fort, ambiciós i amb sentit d’estat. I aquest govern només pot liderar-lo el president Puigdemont. Per tant, aquest 12M, la gent ha de triar: o Puigdemont i un país que funcioni i no es guiï per altra cosa que el benestar dels 8 milions de catalans, o un govern lligat de mans i peus al PSOE que tindrà interessos i prioritats que no seran els dels catalans i que perpetuarà, entre moltes altres deficiències, el vergonyós servei de Renfe i Adif”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Deltebre registra un balanç positiu en la liquidació econòmica de l’any 2023

Notícia següent

La Biblioteca Central d’Igualada celebra 25 anys amb un programa d’activitats

Notícies relacionades