Vilafranca engega una campanya d’informació per a establiments d’hostaleria i restauració de les mesures de seguretat per la Covid

L'objectiu és continuar fent pedagogia i assessorament davant dels nous canvis que ha comportat la pandèmia en aquest sector

Part del cartell amb les mesures de seguretat i d'higiene a Vilafranca del Penedès. Foto CEDIDA

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha iniciat una campanya per tal d’informar els establiments d’hostaleria i restauració de les mesures d’higiene i seguretat que han de complir amb motiu de la COVID-19. L’objectiu d’aquesta campanya és continuar fent pedagogia i assessorament davant dels nous canvis que ha comportat la pandèmia en aquest sector i aconseguir que aquestes noves mesures siguin conegudes per tots els restauradors de la vila, que tothom les compleixi i, així, reduir al màxim el risc de contagi.

La tasca informativa la duran a terme els agents cívics sota la supervisió de la Policia Local de Vilafranca, que serà l’encarregada de controlar que se segueixin les mesures de seguretat establertes i d’obrir els expedients sancionadors corresponents en cas d’incompliments.

Entre les mesures d’higiene i seguretat més rellevants, destaquen:

–      És obligatori l’ús de la mascareta per part del personal i de la clientela, excepte quan s’està consumint.

–      Cal respectar la distància de seguretat d’1,5m entre persones o una superfície de seguretat mínima de 2,5 m2 per persona.

–      A l’entrada dels locals, els clients han de tenir a disposició gels hidroalcohòlics.

–      Cal respectar l’aforament màxim del local.

–      S’eliminaran els productes d’autoservei (tovallons, setrills, escuradents,…) i es prioritzarà l’ús d’estovalles d’un sol ús.

–      Cal desinfectar les taules i les cadires entre un client i el següent.

–      Periòdicament, cal realitzar la neteja i la desinfecció de l’establiment i dels elements que el configuren

–      S’han d’extremar les mesures de neteja i fer-la més freqüent en els WC d’ús públic.

–      Cal ventilar els espais amb freqüència adequada. La principal via de transmissió del COVID-19 és la via aèria.

De forma paral·lela, l’Ajuntament també informarà a través de les seves xarxes socials de les mesures que ha de prendre i respectar la clientela dels establiments d’hostaleria i restauració perquè evitar el contagi i la propagació de la COVID-19 és una responsabilitat compartida.

Aquesta campanya adreçada a establiments d’hostaleria i restauració se suma a la que ja està duent a terme la Policia Local de Vilafranca de control de l’ús correcte de la mascareta per part de la població, amb la que ja s’han imposat més de 100 denúncies, i la de prohibició del consum de begudes alcohòliques a la via pública (“botellades”).