Un pi mort al parc Tívoli de Vilafranca serà substituït per dos nous exemplars

Dijous hi ha la previsió de realitzar la tala d’un pi sec al parc Tívoli. Es tracta d’un exemplar situat tocant al c/ Bisbe Morgades

La mort d’aquest arbre és fruit d’un procés de degradació llarg que pot obeir a diverses causes. Una d’elles pot ser les obres de remodelació del parc que es van fer fa dècades i que va enterrar part del seu tronc.

D’altra banda, aquest exemplar es troba en una zona de sauló d’un parc molt freqüentat que fa que, a diferència d’altres arbres que els ha pogut afavorir estar en un parterre regat, la compactació del subsol provoca que l’arbre acusi especialment els episodis d’extremes temperatures cada vegada més freqüents.

Com a éssers vius que són els arbres, l’entorn urbà canviant els altera el seu desenvolupament, canviant-los les condicions, afectant-los parts estructurals. Des de l’Ajuntament, es fa un seguiment anual específic dels exemplars de pins existents a la vila, a través d’inspeccions tècniques i podes puntuals realitzades per un arborista especialitzat en el manteniment d’aquestes coníferes.

L’exemplar mort es retirarà i es deixarà un metre de tronc visible per evitar possibles ensopegades i per facilitar la futura retirada de la soca. Per substituir-lo, en properes campanyes de plantació d’arbrat es plantaran dos nous arbres d’una altra espècie al parc Tívoli.