Torna el sofà de l’alcalde de Calafell, en format presencial

Comencem amb dues sessions, el 3 i el 14 de desembre

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, tornarà a treure al carrer el sofà en què atén a la ciutadania. Després de la pausa imposada per la pandèmia, Ferré creu que es donen les circumstàncies per recuperar el format presencial tradicional d’aquestes sessions de participació i informació ciutadana.

S’han convocat dues sessions d’aquí a final d’any. Són les següents:

  • 3 de desembre. Al mercadal setmanal de Segur de Calafell, de 10 a 12 hores
  • 14 de desembre. Al mercadal setmanal de Calafell, d’10 a 12 hores

Les dues sessions seran una prova. Si surten bé, com s’espera, a partir del proper gener s’anunciarà un calendari fins a l’estiu. Tot plegat, no obstant, està supeditat a l’evolució de la situació sanitària general.

L’alcalde explica que “hauria volgut, evidentment, fer el sofà durant aquests prop de dos anys, però era impossible per la pandèmia”. Ferré afegeix que “en aquest temps hem fet algunes sessions virtuals, que crec que han estat molt fructíferes i útils. Ara, l’essència i la gràcia del sofà és el contacte directe amb els ciutadans i les ciutadanes. I ara podem començar a recuperar-ho”.

El calendari de sessions del sofà de l’alcalde es va interrompre quan es va declarar l’estat d’alarma i es va decretar el confinament domiciliari. L’últim sofà va ser el 6 de març de 2020, a la plaça Mediterrani de Segur, uns dies abans que els esdeveniments es precipitessin.

Des de 2015

El sofà de l’alcalde és un format que va posar-se en marxa a l’inici del mandat 2015-2019. Ferré, des de l’oposició, havia impulsat anteriorment el Xester amb Ramon, que va convertir en una activitat “oficial” en arribar a l’alcaldia. Des de llavors, hi han passat més de mil persones, que han pogut exposar problemàtiques, fer preguntes o simplement queixar-se.

És un format molt útil i eficaç. El 70% de les demandes que els ciutadans fan quan seuen al sofà se solucionen ràpidament. La resta, a parts aproximadament iguals, són qüestions que tenen solució a mig termini perquè requereixen un tràmit administratiu llarg, i temes de difícil execució, bé per no ser de competència de l’Ajuntament, bé per ser temes de difícil encaix per no existir consensos al seu voltant.

Foto: imatge de l’últim sofà de l’alcalde celebrat abans de l’esclat de la pandèmia, el 6 de març de 2020, a la plaça Mediterrani de Segur de Calafell.