Un pres amb un judici pendent per intent d’assassinat s’escapa dels Mossos als jutjats de Vilanova i la Geltrú

L'home estava emmanillat i sortia de la sala de vistes per una altra causa pendent per robatori. Se'l considera un home perillós ja que té una altra causa pendent per intent d'assassinat

El Vendrell en transformació – Ajuntament del Vendrell
Un pres s’ha escapat aquest divendres dels jutjats de Vilanova i la Geltrú, emmanillat i quan estava sent custodiat pels Mossos d’Esquadra. Els fets han passat pels volts de dos quarts de dues del migdia en sortir del jutjat penal número 3, on declarava amb tres presos més per un cas de robatori amb violència. Es dóna la circumstància, però, que el pres té també una altra causa pendent per intent d’assassinat.
En un primer moment, s’ha desallotjat l’edifici dels jutjats, però en confirmar que l’home havia fugit, els Mossos d’Esquadra han iniciat una cerca que, de moment, té un radi d’acció que es limita a la comarca del Garraf. Es tracta d’un home de nacionalitat marroquina, corpulent i 24 anys d’edat. Estava pres a la Model.
El cas que ha portat el fugitiu fins als jutjats de Vilanova era un cas de robatori violent amb banda organitzada. Després de declarar, segons han explicat fonts dels Mossos d’Esquadra, s’ha abraçat amb els altres tres presos que també declaraven, moment que ha aprofitat per escapolir-se del control policial.

Les càmeres dels jutjats han confirmat que l’home ha sortit de les instal·lacions i anava emmanillat. En aquest sentit, segons alguns testimonis presencials, l’home s’hauria escapolit pel jutjats de guàrdia. Immediatament, els Mossos d’Esquadra han desplegat un exhaustiu dispositiu de recerca amb mitjans aeris.

Se’l considera un home perillós ja que, a més, de la causa per robatori, l’home té una altra causa pendent per intent d’assassinat comés el 2016 i que s’investiga als jutjats de Sant Boi de Llobregat. Actualment era un dels darrers presos preventius ingressats a la presó Model de Barcelona i tenia una ordre d’expulsió del país.