L’Ajuntament de la Bisbal inicia una campanya per controlar el sistema de recollida d’escombraries porta a port

La campanya de control consisteix a comprovar si la separació de residus es fa correctament, mitjançant la inspecció de la brossa que es deixa a la porta els dijous, la del rebuig

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Bisbal treballa de forma continuada per millorar els serveis de la recollida selectiva i, per aquest motiu, ha iniciat una campanya per controlar el funcionament del sistema de recollida porta a porta del municipi. La campanya de control consisteix a comprovar si la separació de residus es fa correctament, mitjançant la inspecció de la brossa que es deixa a la porta els dijous, la del rebuig. Aquesta fracció és l’única que no es pot reciclar i eliminar aquests residus té un cost més elevat.

La Regidoria de Medi Ambient ha detectat mitjançant les primeres inspeccions que hi ha dos tipus d’infraccions recurrents:

-Persones que aprofiten el dia que han de treure el rebuig per llançar tota la resta de residus que s’han de separar selectivament.

-Persones que no treuen res la resta de dies i que ho treuen tot el dia que s’ha de treure el rebuig.

Davant d’aquesta problemàtica, l’Ajuntament ha decidit engegar una campanya que consisteix a identificar els veïns que no estan fent correctament la separació i fer-los arribar una carta on se’ls informa que no estan realitzant la separació de residus de forma correcta. En cas que les persones que hagin estat notificades reincideixin, l’Ajuntament iniciarà un procés sancionador per no fer un bon ús del servei de recollida selectiva porta a porta.