L’Ajuntament de Calafell portarà als organismes de participació ciutadana la supressió de més espectacles amb animals

Helena Rubio: “Hem de decidir amb el màxim consens què prohibim i què podem mantenir per tradició”

Imatge del mercat medieval de l'any passat a Calafell. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Calafell portarà als organismes de participació ciutadana la supressió d’espectacles amb animals al municipi. Un cop que ha decidit prohibir-ne la presència a les activitats del proper Mercat Medieval, que se celebra del 29 d’agost a l’1 de setembre, el govern municipal plantejarà a la ciutadania si els animals han de tenir un paper nul en altres esdeveniments.

“Serà un dels temes que es tractaran en els consells participatius i en la taula animalista”, ha avançat la tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Helena Rubio. La regidora afegeix que “treballarem perquè els animals tinguin un paper nul en certs esdeveniments. Però cal un consens el més ampli possible perquè decidir què toquem i què deixem en atenció a consideracions de tradició”.

Pel que fa al mercat medieval, l’Ajuntament ha tirat endavant la prohibició perquè, segons Rubio, “la divulgació del món medieval pot fer-se perfectament sense animals. De fet, hem replantejat els continguts del certamen i apostem per activitats més pedagògiques per als més petits”. D’aquesta forma, el mercat posarà l’accent en les recreacions històriques, la gastronomia, els espectacles o les parades d’artesania.

Sobre el fet que fins ara no s’hagin prohibit els animals al mercat medieval, la tinent d’alcalde apunta: “No ha estat possible abans perquè hi havia contractes signats i, si tens un compromís, l’has de complir. El que podem assegurar és que en els darrers anys, al mercat cap animal ha estat maltractat i així ho han constatat associacions animalistes”.

CalafellPetFriendly

El benestar animal és un dels eixos principals de l’acció de govern dels propers quatre anys. La regidoria de qualitat de vida animal està treballant perquè en els propers mesos es puguin instal·lar els menjadors per a gats ferals. També està redactant el projecte de l’escola de natura a Mas Mel, que es va aprovar en els anteriors pressupostos participatius. En aquest recinte hi haurà també un refugi per a gats de carrer.