L’Ajuntament de Calafell i els sindicats arriben a un preacord per al nou conveni laboral

La jornada es redueix a 35 hores setmanals i se solucionen problemes històrics i de dubtosa legalitat

L’Ajuntament de Calafell i els sindicats han arribat a un preacord per al nou conveni laboral de la corporació. Una de les principals novetats és la implantació de la jornada laboral de 35 hores setmanals, possibilitat factible pels darrers canvis de normativa estatal. Ara, l’acord haurà de ser ratificat pel ple municipal i per l’assemblea de treballadors.

A més de la reducció de jornada, el nou conveni inclourà altres novetats, com més facilitats perquè els treballadors municipals conciliïn la vida laboral amb la familiar. Per exemple, la possibilitat de demanar reducció de jornada per tenir cura de fills, s’amplia fins als 12 anys (actualment, són 6 anys).

En el marc d’aquest acord, l’Ajuntament es compromet a impulsar la valoració dels llocs de treball i a dotar 150.000 euros per a desfer els desajustos salarials i greuges comparatius actuals, entre treballadors que tenen salaris diferents tot i fer la mateixa tasca. També es doten 150.000 euros per a una nova paga de productivitat real, per a incentivar l’esforç i l’assoliment d’objectius laborals de cada departament.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha apuntat que “ens vam donar de temps fins a l’estiu d’enguany per a poder arribar a un acord. No volíem allargar més les negociacions amb els representants sindicals, ja que entrem en un període preelectoral de les properes eleccions municipals”.

Ferré ha afegit que augmenten de manera important els drets dels treballadors i, en particular, que el govern municipal ha complert tots els punts que va anunciar en obrir la negociació. “Però a més”, diu, “també, resolem alguns problemes històrics de convenis anteriors i de dubtosa legalitat, com la paga de productivitat vigent”.

Finalment, l’alcalde ha subratllat: “sentim alegria i satisfacció per haver haver pogut millorar les condicions laborals de tothom, dins d’aquesta legislatura on hi ha hagut molts canvis i on hem iniciat una reestructuració de l’ajuntament, per tal de ser més eficients i anar més coordinats en les accions i actuacions municipals. Vull felicitar als representants sindicals per haver entès que l’acord era necessari i per haver-lo fet possible. Han fet molt bona feina. Són temps de canvis i calia aprofitar-ho”.