La Regidoria d’Ocupació fa un balanç positiu de la primera Setmana de l’Empresa i l’Ocupació

Durant cinc dies es van oferir xerrades i activitats dirigides a diversos públics relacionats amb el món laboral

La Regidoria d’Ocupació fa una valoració molt positiva de la 1ª Setmana de l’Empresa i l’Ocupació, celebrada del 28 de maig a l’1 de juny a la Bisbal del Penedès. La Regidora d’Ocupació i alcaldessa del municipi, Agnès Ferré, ha explicat que “va ser una setmana molt diversificada i interessant que va aportar valor afegit a cadascun dels sectors”. Ha afegit que “hi va haver molt bona resposta per part del públic i la qualitat dels oradors va ser excepcional”. Ferré ha destacat les intervencions del divendres al Mas Llagostera que, segons l’alcaldessa, van ser “breus però magnífiques” i van permetre “fer un tast de cada organisme, donant molta importància a deixar espais entre les conferències perquè les empreses es poguessin conèixer entre elles i així es donés una interactuació entre les empreses i entre les empreses i els organismes que ens van acompanyar (FEGP, SSTT d’Empresa i Coneixement, Cambra de Comerç i Fundació Santa Teresa)”.

La Setmana de l’Empresa i l’Ocupació s’ha tirat endavant amb l’objectiu d’apropar l’administració pública i els organismes empresarials i ocupacionals a tots els sectors empresarials de la vila i al col·lectiu d’aturats, amb la finalitat de donar a conèixer les eines amb què compta l’Ajuntament de la Bisbal en matèria de formació, ajuts, col·laboracions o serveis d’ocupació. Segons els càlculs realitzats per la Regidoria d’Ocupació, l’esdeveniment ha comptat amb un total de 185 participants que formen part dels públics objectiu als quals s’adreçava la setmana: autònoms, emprenedors, aturats, dones empresàries, comerços bisbalencs, joves amb necessitats d’orientació laboral i gent interessada en les empreses del polígon industrial.

Entre el dilluns i el divendres es van dur a terme diverses activitats relacionades amb el món de l’empresa i l’ocupació:

-Dilluns a la tarda l’entrenadora d’habilitats emprenedores Maria Batet ens va parlar dels ‘Valors d’emprendre’ i de l’evolució tecnològica de la vida quotidiana i, per extensió, del món dels emprenedors.

-Dimarts al matí vam comptar amb la Mar Vázquez i l’Helène Arcelin d’UGT per parlar de les noves tecnologies i el paper que juguen en la recerca de feina.

-Dimarts a la tarda Elena Trilla,  membre del col·lectiu Dones d’Empresa, va conduir l’acte en el qual dues dones d’èxit van explicar la seva experiència. Es tracta de la cap de gestió de projectes d’Idiada, Maria Rosa García, i la Marta Cañís, gerent de la Residència El Colomer.

-Dimecres vam comptar amb la Muntsa Vilalta, Directora General de Comerç de Catalunya, que ens va parlar del comerç al país i a la Bisbal, amb dades sobre horaris comercials i l’evolució de les botigues i els serveis que s’hi ofereixen.

-Dijous al matí la Cambra de Comerç va organitzar una Fira adreçada als joves de Garantia Juvenil i als estudiants dels instituts de la comarca que oferia diverses activitats relacionades amb el mó laboral i de la formació. Es van fer xerrades motivacionals, relacionades amb la comunicació verbal i no verbal i xerrades sobre el funcionament de diverses empreses del territori que busquen treballadors joves.

-Dijous a la tarda vam comptar amb Rafael Mas, director de Serveis Corporatius d’Applus Idiada, que ens va explicar com és Idiada per dins i ens va aportar material gràfic divers sobre les instal·lacions d’aquesta gran empresa del polígon industrial de la Bisbal.

-Divendres el Mas Llagostera va oferir diverses xerrades de presentació adreçades als empresaris dels polígons i vam comptar amb la directora dels Serveis Territorials de la Generalitat, Carme Mansilla, i els representants de la FEGP (Isidre Also), la Fundació Santa Teresa (Carlos Eiriz), la Cambra de Comerç (Daniel Martín) i l’Ajuntament de la Bisbal (Pere Saumoy, regidor d’Hisenda i Agnès Ferré, regidora d’Ocupació i alcaldessa de la Bisbal). Vam comptar amb l’assistència de les empreses Idiada, Jijonenca SA, El Corte Inglés, Gabriel Ibáñez SCP, Engind, Bugaderia Neutral, GDR Group, Excavacions i Transports Rovira SA, Cellers Domenys, BBVA i Caixabank.

La Setmana de l’Empresa i l’Ocupació ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Direcció General de Comerç de la Generalitat, UGT, Dones d’Empresa, la Cambra de Comerç de Tarragona, Idiada, la Residència El Colomer, Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement de la Generalitat  a Tarragona, la FEGP (Federació Empresarial del Gran Penedès) i la Fundació Santa Teresa.