El Consell Comarcal del Baix Penedès contracta 4 joves en pràctiques

D'aquesta manera es vol incentivar la contractació laboral en pràctiques de joves amb formació beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil de Catalunya

Imatge dels 4 joves contractats en pràctiques. (Cedida)

Per tercer any consecutiu, el Consell Comarcal del Baix Penedès contracta temporalment 4 joves, en situació d’atur, per a desenvolupar tasques en diferents àmbits d’aquesta administració comarcal.

La convocatòria té l’objectiu d’incentivar la contractació laboral en pràctiques de joves amb formació, beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, per tal de millorar la seva ocupabilitat amb l’adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral, de manera que sigui possible la seva incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora en el temps.

El SOC subvenciona els contractes de treball en pràctiques, durant un període de 6 mesos a jornada completa. Els contractes van iniciar el passat 31 d’octubre.

Els àmbits de treball al Consell Comarcal del Baix Penedès seran consum, habitatge, medi ambient i l’Arxiu Comarcal.

Aquest dimecres al matí la presidenta del Consell Comarcal, Eva M. Serramià, i la consellera comarcal d’Ocupació, Ma Jesús Sequera, han volgut donar la benvinguda a les 4 noies. La presidenta ha destacat que ‘actualment hi ha molts joves amb titulació universitària, que formen part d’una generació molt ben preparada, però que malauradament tenen poques oportunitats per posar en pràctica els seus coneixements‘. Ma Jesús Sequera també ha afegit que ‘els joves a la nostra comarca sempre han tingut un índex més elevat d’atur, i segons les necessitats que hem tingut com a administració, hem determinat uns perfils, s’ha fet una selecció, i durant els 6 mesos se’ls tutoritzarà‘.

Els requisits de participació són: inscrit/a com a beneficiària del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya. Inscrit/a com a demandant d’ocupació no ocupat (DONO) al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. Estar en possessió d’un títol universitari o de formació professional de grau mig o superior o altre títol oficialment reconegut com a equivalent, o un certificat de professionalitat. Complir els requisits que exigeix la modalitat de contracte de treball en pràctiques. No haver participat en les convocatòries anteriors ni estar contractat per un altre programa de Garantia Juvenil.

El Pla d’Ocupació suposa una despesa de 44.000€, finançats íntegrament per la Generalitat de Catalunya.

200 contractes en 4 anys

La presidenta del Consell Comarcal ha afirmat que ‘des del 2015 s’han contractat gairebé 200 persones, de forma temporal, en aquesta administració del Baix Penedès‘. El Consell Comarcal ha apostat activament per participar en totes les convocatòries que es presenten, i el resultat ‘és molt satisfactori, ja que hem contribuït a disminuir en 10 punts l’atur comarcal, i rebaixar-lo al 16%‘.