El Baix Penedès posa en marxa el Servei d’Atenció Integral per a les persones LGBTI

El SAI del Baix Penedès té com a objectius principals visualitzar la realitat del col·lectiu LGBTI i donar suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere

El passat divendres 14 de desembre es va posar en marxa oficialment el Servei d’Atenció Integral (SAI) per a les persones LGBTI del Baix Penedès després que la presidenta del Consell Comarcal, Eva Maria Serramià, i la directora general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata, signessin l’Acord que fa possible el desenvolupament d’aquest nou servei.

D’aquesta manera es dona compliment a la Llei 11/2014, de 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI), que té entre els seus objectius vetllar per a la protecció dels drets d’aquest col·lectiu.

Així doncs, en base a l’Acord signat, el SAI del Baix Penedès facilitarà a 12 municipis de la comarca (tots menys El Vendrell i Calafell, que disposen de servei propi) el compliment de la llei pel que fa a garantir els drets de la població LGBTI.

El SAI està concebut com un servei de proximitat per oferir una atenció de qualitat pel que fa atendre a persones que hagin patit o estiguin en risc de partir una situació de discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

El SAI del Baix Penedès té com a objectius principals visualitzar la realitat del col·lectiu LGBTI i donar suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere. A més, impulsarà el treball en xarxa, elaborarà informes sobre la situació de les persones LGBTI a la comarca i dissenyarà estratègies de sensibilització, i establirà canals d’atenció, suport i acompanyament a víctimes de fòbia a les persones LGBTI.

Des de la Generalitat s’està impulsant una xarxa de SAI que es coordina des de diferents àmbits: central, territorial i local.

A l’acte de signatura, que ha tingut lloc a la seu central del Consell Comarcal del Baix Penedès al Vendrell, han assistit alcaldes i representants locals i comarcals, així com membres d’entitats i del col·lectiu LGBTI.