Convoquen una manifestació per demanar que es prohibeixi la utilització d’animals en el Mercat Medieval de Calafell

Es farà el pròxim dissabte 1 de setembre a les 18h al carrer Andalusia a Calafell poble i està promoguda per ADIPAC (Associació per la Defensa I Protecció dels Animals de Calafell) i compta amb el suport de PACMA i d’altres moltes entitats i protectores d’animals

Des d’ADIPAC (Associació per la Defensa I Protecció dels Animals de Calafell) han convocat una manifestació el pròxim dissabte 1 de Setembre a les 18h al carrer Andalusia de Calafell poble per demanar que es prohibeixi la utilització d’animals en el Mercat Medieval de Calafell com a part de l’entreteniment. Es tractarà d’una manifestació pacífica i silenciosa i compta amb el suport de PACMA, AMANCU, NAPA, Savealife / Salva una vida, Progat Sabadell, AMICS DELS ANIMALS BALENYÀ I SEVA (OSONA), Asociación SOS BDN, Fundació Altarriba, El Jardinet dels Gats, FAADA, Ecologistes en Acció, Fundació Santuari Gaia, FuturAnimal, Nova Eucària, Hopeland, Tarragona Gaia, Animals Sense Llar, Pasos El Vendrell, Delta Rescat, Protectora Tarragona, Cora i la Protectora de Gats de Vilanova.

Aquesta manifestació coincidirà amb el segon dia del Mercat Medieval de Calafell en una fira on com especifica el propi programa d’actes hi haurà animals vius a la via pública com ara camells, dromedaris, ponis, burros, gallines, ànecs, cabres, ovelles o aus de falconeria.

Des d’ADIPAC indiquen que “aquests animals són víctimes de l’explotació i el maltractament en nom d’un suposat respecte a les tradicions típiques del nostre poble” i que “tot i que aquesta forma d’explotació pugui resultar menys evident que d’altres, com per exemple la tauromàquia, el cert és, que és una forma més d’explotació i de patiment envers els animals. No deixa de ser una activitat lúdica i d’entreteniment on es fa un ús dels animals en contra de la seva voluntat, provocant-los dolor, estrès, angoixa, constantment son sotmesos i per tant, patiment tant físic com psíquic”.

Calafell municipi “Pet Friendly”

Segons indica ADIPAC, a primers de juny la Fundació Animalista FAADA va enviar una carta al Ajuntament de Calafell demanant la no utilització d’animals en el Mercat Medieval i no va haver-hi resposta per part del consistori. A començaments d’agost l’Associació ADIPAC va enviar una carta al Sr. Alcalde de Calafell i a la Regidoria de Cultura demanant la no utilització d’animals al mercat, i no van rebre cap resposta. L’últim intent que van fer va ser al ple del passat 6 d’agost en el que van demanar que no s’utilitzessin els animals al Mercat Medieval però tampoc van obtenir resposta.

L’associació ADIPAC es mostra crítica i a la vegada sorpresa, amb la incoherència de que Calafell sigui un dels municipis de Catalunya que es va declarar municipi “Pet Friendly” fa poc mes d’un any, però per contra continua organitzant esdeveniments, com la fira medieval, “on es practica i es fomenta el patiment dels animals com a forma vàlida d’entreteniment”.

Fires Medievals sense animals

Des d’ADIPAC han explicat que existeixen fires medievals arreu del país basades en l’ètica i en el respecte, on no es fan servir animals com a diversió i on la gent que la visita, pot gaudir de trobadors, música, demostracions d’oficis artesans, espectacles de màgia, malabars, productes de la terra, ludoteques per als més petits, etc. Casos com aquests són el de Sant Marti Sarroca, Masquefa, Lloret de Mar o Manises i fins i tot, a Barcelona on recentment van prohibir els carruatges amb animals.

Així mateix han promogut a través de Change.org, una campanya en la que a dia d’avui ja porten 7.818 persones que ja han signat per que al Mercat Medieval de Calafell no s’utilizin animals vius.