Calafell posa en marxa el servei d’atenció integral a les persones LGTBI

A més d’informació i assessorament, impulsarà campanyes de sensibilització

Imatge de l'oficina LGTBI a Calafell. (Cedida)

El servei d’atenció integral a les diversitats sexuals i de gèneres de l’Ajuntament de Calafell ofereix informació i orientació a les persones LGTBI del municipi, així com assessorament psicològic i jurídic. A més, té previst impulsar campanyes de sensibilització en diferents àmbits socials: els centres educatius, les entitats locals, els professionals de l’Administració…

El servei atén en primera línia les demandes que se li facin. Però si aquestes superen la seva capacitat de resolució, busca els recursos que necessiti l’usuari, tot acompanyant-lo i guiant-lo. Hi ha qüestions, com la tramitació de la targeta sanitària amb el gènere sentit, que són tràmits senzills si se saben com fer. Si no, tenir un suport resulta útil, a més que l’acompanyament ajuda a superar possibles pors.

Identificar i ubicar les problemàtiques

Un objectiu important del servei és realitzar una diagnosi de les principals problemàtiques que puguin tenir al municipi les persones LGTBI. “Volem identificar-les i ubicar-les per dirigir adequament les accions de sensibilització”, diu la regidora.

Aquesta oficina neix del conveni que van signar l’octubre passat l’Ajuntament i la direcció general d’Igualtat de la Generalitat. D’acord amb la llei de 2014, els municipis de més de 20.000 habitants han de prestar aquest servei de forma directa. A Calafell, l’Ajuntament ho realitza a través de l’entitat H20, Col·lectiu Gai, Lesbià, Bisexual i Transexual del Camp de Tarragona.