Aproven per unanimitat demanar un augment de les freqüències de rodalies i la millora de l’accessibilitat a l’Hospital Comarcal

El Ple Ordinari del Consell Comarcal celebrat ahir dimecres al vespre tenia sobre la taula tres mocions per ser debatudes i si s’esqueia, aprovar-les com a punts més destacats. Aquestes eren: una moció per demanar un baixador d’alta velocitat al Penedès, una moció per la millora del transport en tren al Penedès i una moció per a la millora de l’accessibilitat a l’hospital Comarcal. Totes tres van ser aprovades tot i que només les dues darreres per unanimitat.

Pel que fa a la moció per demanar un baixador d’alta velocitat al Penedès, es va aprovar amb 17 vots a favor (PSC, JuntsxCat, PP), 8 en contra (ERC, AM) i 6 abstencions (C’s, En Comú). Els grups que van votar en contra van exposar si era el moment idoni per fer una inversió tan destacada com una estació al territori tenint en compte les mancances que hi han, també en les línies de trens convencionals i rodalies.

La moció per la millora del transport en tren al Penedès va ser aprovada per unanimitat demanant una millora de les freqüències de pas, així com la connectivitat entre les línies R4 i R8, i es va destacar com un dels punts que s’han inclòs a l’Agenda Baix Penedès 2020 per tal que siguin inclosos en els pressupostos de la Generalitat 2020.

En la mateixa línia, la moció per a la millora de l’accessibilitat a l’hospital Comarcal també va ser aprovada per unanimitat, tot i destacar la portaveu socialista Xus Sequera que no estava prou ben redactada i no anava dirigida a l’administració que té la competència per a fer aquesta millora. Amb tot, i per mostrar coherència i unitat d’acció al territori, hi van votar a favor esperant que tots els partits també hi votin afirmativament en la tramitació d’aquesta esmena al Parlament.

En aquest mateix Ple també es va ratificar per 30 vots a favor i una abstenció la pròrroga per al 2020 del programa 2016-2019 per ala coordinació, cooperació i col.laboració entre el Departament de Benestar i família i el Consell Comarcal del Baix Penedès, en matèria de Serveis Socials. Així mateix, també es va ratificar per unanimitat les subvencions per a l’assistència a llars d’infants a alumnes de la comarca.